Fietsenmerk Ridley keert voor minimaal tien jaar (!) terug in profpeloton
foto: Cor Vos
vrijdag 14 juni 2024 om 09:29

Fietsenmerk Ridley keert voor minimaal tien jaar (!) terug in profpeloton

Materiaalzone Na de breuk tussen Ridley en wielerploeg Lotto Dstny keert het fietsenmerk snel terug in het profpeloton. Ridley wordt fietsensponsor van Uno-X Mobility, bevestigen bronnen aan WielerFlits na berichtgeving van Het Laatste Nieuws. Jochim Aerts (CEO van Belgian Cycling Factory) maakte al bekend dat het zou gaan om een samenwerkingsverband van tien jaar, vanaf 2025.

Dat Ridley vanaf het nieuwe seizoen terugkeert in het profpeloton, voor maar liefst tien jaar, kondigde Aerts vol trots aan tijdens het Business Netwerk Event van de Belgische federatie. Daarbij vertelde hij niet om welke profploeg het zou gaan. Volgens bronnen van WielerFlits gaat het dus om Uno-X Mobility.

De Noorse ploeg van onder anderen Alexander Kristoff en Magnus Cort rijdt momenteel op fietsen van het merk Dare, maar zal vanaf komend seizoen dus overstappen naar Belgisch carbon. Daarmee keert het fietsenmerk van Belgian Cycling Factory weer terug in het profpeloton. Afgelopen seizoen verscheurde Lotto Dstny namelijk het samenwerkingscontract tussen de twee partijen.

Stéphane Heulot, algemeen directeur van Lotto Dstny, gaf destijds aan om financiële redenen over te stappen naar fietsenmerk Orbea. “Niet zozeer omdat we niet tevreden zijn over de kwaliteit van de Ridley-fiets. (…) We kiezen voor een ander merk omdat we ons financieel willen verbeteren. Dat is nodig om onze huidige kern te kunnen behouden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.