Garmin introduceert Edge 1040 Solar: fietscomputer die oplaadt met zonne-energie

woensdag 8 juni 2022 om 13:00
Garmin introduceert Edge 1040 Solar: fietscomputer die oplaadt met zonne-energie

foto: Garmin

Garmin heeft vandaag haar nieuwste product aangekondigd: de Garmin Edge 1040 Solar. Deze nieuwe versie van hun topklasse fietscomputer is van verschillende nieuwe innovaties voorzien, waaronder een oplaadfunctie middels zonne-energie, waardoor de batterij tot wel 100 uur mee gaat.

De Garmin Edge 1040 Solar is zoals de naam doet vermoeden een update van de Garmin Edge 1030. Op het eerste gezicht hebben de twee fietsnavigaties een hoop van elkaar weg, maar een uitgebreidere blik leert dat de apparaten op een hoop vlakken verschillen. De Edge 1040 is van geheel nieuwe software voorzien en er zijn verschillende nieuwe functies geïntroduceerd. Zo kan je op de nieuwe Edge 1040 de startpagina volledig personaliseren en is de GPS-functie flink verbeterd, dankzij Multiband GNSS-technologie.

Maar het is de ingebouwde zonnecellader die het meest in het oog springt. In het scherm is de nieuwste snufje technologie van Garmin ingebouwd: de Power Glass zonnelens noemt. Hierdoor laadt de fietsnavigatie zichzelf automatisch op en wordt de levensduur van de batterij tot 100 uur verlengd, wanneer het apparaat in batterijbesparende modus staat.

De Edge Solar 1040 is voorzien van een rijke diversiteit aan functies om wielrenner te helpen bij het trainen. Zo geeft de fietscomputer trainingssuggesties op basis van de huidige trainingsbelasting en VO2max en biedt hij inzicht in je sterke en zwakke punten als fietser. Bekende functies als ClimbPro, Grid & Flow, Livetrack en compatibiliteit met Garmin Varia-producten zijn ook aanwezig.

De Edge 1040 Solar is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €749,99. Een versie zonder zonneenergie, de Edge 1040, heeft een adviesprijs van €599,99. Binnenkort lees je op WielerFlits een uitgebreide review van de Edge Solar 1040.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.