Het Pogacar-effect? Colnago verdrievoudigt omzet in drie jaar
woensdag 24 april 2024 om 18:00

Het Pogacar-effect? Colnago verdrievoudigt omzet in drie jaar

Materiaalzone Het gaat Colnago voor de wind, zo blijkt uit hun jaarrapport wat gister door aandeelhouders is goedgekeurd. Het Italiaanse fietsenmerk behaalde vorig jaar een omzet van maar liefst 55 miljoen euro, waarvan 14 miljoen euro winst.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Het merendeel van de wielerindustrie gaat gebukt onder financiële perikelen door flinke voorraadproblematiek. Maar, dat geldt niet voor Colnago, want daar zet de opwaartse economische trend die ze enkele jaren geleden hebben ingezet, nog even door. Tijdens een aandeelhoudersvergadering presenteerde de fietsfabrikant de jaarcijfers van 2023, die behoorlijk positief waren.

Sinds Chimera Investments LLC uit Abu Dhabi aan boord is gekomen als grootaandeelhouder, in 2020, is de omzet meer dan verdrievoudigd. Nicola Rosin, sinds 2021 CEO van Colnago, is daar uiteraard erg over te spreken. “Onze missie is om het meest begeerlijke fietsmerk van de wereld te worden. Op dit punt zijn we denk ik op de juiste weg. Colnago is een goed georganiseerd bedrijf, met capabele managers en een groot gevoel van verbondenheid.”

Het merk is sinds 2017 verbonden aan Team UAE Emirates en sinds 2022 aan UAE Team ADQ. Met Tadej Pogacar hebben ze tevens een uithangbord om U tegen te zeggen, die met twee Tour de France-overwinningen, zes monumentale zeges en tientallen andere overwinningen het merk goed in de kijker weet te zetten. Pogacar en zijn ploeggenoten maken gebruik van de de Colnago V4RS.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.