Hiermee ben jij klaar voor nieuwe fietsavonturen in de herfst

dinsdag 19 oktober 2021 om 12:00
Hiermee ben jij klaar voor nieuwe fietsavonturen in de herfst

Met de wisseling van seizoenen veranderen ook de voorwaarden voor een zorgeloze rit op de fiets. Toch leent ook de herfst zich uitstekend voor het ontdekken van ongebaande paden. Zolang je maar goed voorbereid bent. Om ook jouw fietsavonturen in de herfst makkelijk te laten verlopen, lichten we drie onmisbare accessoires uit.

Exposure Lights: geen verschil tussen dag en nacht

De dagen worden in deze maanden snel korter. Voor je het weet kun je geen avondrit meer maken. Zien in het donker gaat niet. Exposure Lights biedt uitkomst. Daarmee ben je beter zichtbaar én kun je zelf veel beter zien. Zeker als je in de avonduren een veld of bos induikt, of gravelpad opgaat.

Het lampenmerk heeft een uitgebreid assortiment. Dit loopt uiteen van de MaXx-D MK13 voor de meest fanatieke mountainbikers tot de Exposure Tracer (voor- en achterlicht). Die kun je gebruiken op de stadsfiets voor woon-werkverkeer. De Exposure Tracer heeft zes standen qua felheid. De MaXx-D MK 11 past zich dan weer automatisch aan. Dat is afhankelijk op wat voor terrein je rijdt. Ook op de smalste singletracks in het donker, rijd je bij wijze van spreken in het daglicht.

Exposure Lights zijn er in verschillende soorten en maten. Ze kenmerken zich allemaal door eenzelfde eigenschap: de lampen zijn ontzettend krachtig. Ze schijnen heel ver en breed. De batterijen gaan lang mee en de lampen zijn USB-oplaadbaar. Een uitstekende keuze wanneer je duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Je kunt de lampen met diverse adapters op je stuur of helm monteren. Samengevat: met Exposure Lights kun zien én gezien worden.


Fumpa Pumps: dé gadget voor iedere recreant én prof

Niet noodzakelijk, wel een erg leuk hebbedingetje. Zo laat Fumpa Pumps zich het beste omschrijven. De Fumpa-fietspomp is een elektrische mini-compressor. Hiermee zet jij je band na het wisselen in een mum van tijd op de juiste spanning (tot 120 psi). Je hoeft dat niet langer met een onhandige handpomp te doen. De Fumpa en de miniFumpa passen beide achterin je koersshirt.

Op het compressorontwerp van Fumpa ligt patent. De pomp zuigt omgevingslucht naar binnen, waarna de pomp deze lucht met grote snelheid samenperst. De eveneens gepatenteerde behuizing van de Fumpa Pumps is stevig. Dat bevordert de werking van de pomp. Je bedient de Fumpa met één druk op de knop en hij is er in twee maten. Met de reguliere uitvoering kun je tot zes racefiets-banden oppompen. Met de mini zijn dat er twee.

De compressor werkt op een lithium-batterij. Deze kun je herladen via een USB-poort. Dat duurt twee tot drie uur. Sinds 2019 is Fumpa Pumps als officiële sponsor verbonden aan Team DSM, de profploeg van renners als Cees Bol en Floortje Mackaij.


Bikepacken of commuten met de tassen van Miss Grape

Het kan soms een hele uitdaging zijn om tijdens jouw fietsreis alle bagage mee te nemen. Het liefst wil je dat zo efficiënt mogelijk doen. Miss Grape helpt je daarbij. Het Italiaanse bedrijf specialiseert zich in het maken van goede, stevige, duurzame en waterdichte tassen. Doe ze aan je stuur, aan je zadelbuis of hang ze op tussen je frame. Of dat nu op een racefiets, mountainbike of gravelbike is.

De collectie van Miss Grape bestaat uit meerdere soorten en maten. In de tassen kun je van alles kwijt. Neem de Internode 3: ideaal voor je zonnebril, je vest, mouwen, je pet, handschoenen, een multitool, binnenband en een pomp.  De tassen zijn zo ontwikkeld dat ze je tijdens het fietsen niet in de weg zitten. Zo kun je de  Tendril 4.0 aan het stuur van je mountainbike vastmaken. In een handomdraai neem je bijvoorbeeld een slaapzak en toebehoren mee.

Ga je op fietsvakantie of stap je op de fiets voor een uitgebreide tocht en wil je de nodige spullen meenemen? Kies dan voor Miss Grape. Ja mannen, jullie ook!

Dit artikel delen: