INEOS Grenadiers gaat in GP de Denain rijden met nieuwe Pinarello-schijfrem
foto: Joris Knapen/INEOS Grenadiers
dinsdag 21 september 2021 om 09:00

INEOS Grenadiers gaat in GP de Denain rijden met nieuwe Pinarello-schijfrem

INEOS Grenadiers rijdt dinsdag tijdens de GP de Denain voor het eerst met de Dogma F Disc op hun Pinarello. De laatste maanden is het product van de Italiaanse firma uitgebreid getest en in de Noord-Franse semiklassieker over kasseien gaat de Britse formatie de schijfrem voor het eerst inzetten. Anderhalve week later gebeurt hetzelfde tijdens Parijs-Roubaix.

“We kijken er altijd naar uit om ons materiaal, onze technologie en onze fiets te verbeteren, zodat we onze renners kunnen verzekeren dat ze de beste opties hebben die er beschikbaar zijn”, vertelt Carsten Jeppesen, hoofd van het technische departement van INEOS Grenadiers. Dinsdag rijden onder meer Michał Kwiatkowski en Luke Rowe ermee.

“We hebben nauw samengewerkt met Pinarello en Shimano”, legt de Deen uit. “We zullen de schijfrem blijven ontwikkelen. Denk aan het optimaliseren van het gewicht, de integratie met het Dura-Ace-systeem van Shimano en ook verbeteringen in het quick release systeem.” Teambaas Rod Ellingworth benadrukt dat ook de feedback van de renners bemoedigend is.

Dinsdag koersen ze er voor het eerst mee. “Toch ben ik al van schijfremmen overtuigd geraakt sinds ik er zelf mee rijdt”, onderstreept eigenaar Fausto Pinarello. “Ik ben blij dat het team er nu op gaat rijden in het slot van dit seizoen. INEOS Grenadiers zoekt altijd naar het beste en we zijn blij dat we de Dogma F Disc samen met het team hebben kunnen ontwikkelen.”

INEOS Grenadiers een van de laatste topploegen die de switch naar schijfremmen maakt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.