Mathieu van der Poel test ook in het veld nieuwe Canyon-fiets

Mathieu van der Poel test ook in het veld nieuwe Canyon-fiets

foto: Cor Vos

zaterdag 7 januari 2023 om 08:00

Het lijkt erop dat Mathieu van der Poel niet alleen een nieuwe wegfiets krijgt op termijn, maar ook een nieuwe crossfiets. Sinds de X2O Trofee in Herentals rijdt MVDP namelijk op een frame die enkele wijzigingen heeft ten opzichte van de meest recente generatie Inflite.

Opvallend zijn de verschillen niet, maar enkele details lijken wat anders te zijn dan voorheen. Zo is de nieuwe fiets voorzien van een cockpit (combinatie van stuur en stuurpen) waar de kabels volledig intern zijn weggewerkt. Het lijkt te gaan om de CP0018-cockpit, die ook voor de Ultimate en Aeroad wegfietsen gebruikt wordt.

Ook lijkt de voorvork een lichte metamorfose te zijn ondergaan. Het buisprofiel van de vorkkroon (de samenkomst van de twee losse vorkpoten) lijkt wat meer geaccentueerd te zijn, waar dit bij het voorgaande model een wat rondere vorm heeft. Visueel lijkt de vork veel op de FK0108-vork die bij het nieuwe model van de Canyon Ultimate hoort. Officieel biedt die vork ruimte aan banden tot een maximale breedte van slechts 32 millimeter, dus mogelijk betreft het een licht gewijzigde versie van dezelfde vork.

Naast deze wijzigingen, lijken de buisprofielen van het frame her en der nog een paar andere veranderingen te ondergaan, zoals bij de connectie van de bovenbuis aan het balhoofd, waar de bovenbuis wat omhoog knikt. De opvallende bovenbuis en staande achtervork die Canyon in 2017 introduceerde in de Inflite lijken ongewijzigd.

In reactie op vragen van WielerFlits stelde Canyon niet te kunnen bevestigen dat de fiets in kwestie een nieuwe Inflite betreft. “We kunnen wel zeggen dat Canyon met zijn atleten werkt in koersomstandigheden om innovatieve verbeteringen te ontwikkelen om koersprestaties te verbeteren. De koers is uiteindelijk de zwaarste test voor onze producten en prototypes”, stelt Canyon.

Ook in Koksijde reed Van der Poel op de nieuwe fiets – foto: Cor Vos

De Duitse fietsfabrikant wil voorlopig nog niks inhoudelijks loslaten. “We zijn nog niet klaar om specifieke details over deze innovatie te delen, maar we kunnen wel stellen dat feedback die we ontvangen aan de hand van deze test ons helpt om continue innovatieve verbeteringen voor veldrijders – zowel profs als amateurs – te leveren.”

Voorlopig nog even wachten dus, maar dat er iets nieuws aan zit te komen lijkt evident.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.