Is dit de nieuwe SRAM Red eTap AXS groepset?
foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2024 om 11:57

Is dit de nieuwe SRAM Red eTap AXS groepset?

Materiaalzone Het gonst al maanden van de geruchten over een nieuwe groepset van SRAM en nu lijkt deze ook in koers te worden gebruikt. Vermoedelijk gaat het om een nieuwe uitgave van de elektronische SRAM red eTap AXS; het topmodel van de Amerikaanse fabrikant.

Toen Demi Vollering haar fiets de lucht in tilde om haar overwinning in La Vuelta Femenina te vieren, toonde ze niet enkel haar overmacht aan het grote publiek, maar vermoedelijk ook een nieuwe groepset van SRAM. Op foto’s zijn enkele verschillen te zien met het huidige model van SRAM Red AXS, waarmee de Nederlands kampioene normaal koerst. Ook in de Giro rijden meerdere ploegen met de nieuwe onderdelen, waaronder Visma|Lease a Bike en Lidl-Trek.

Vrijwel alle onderdelen lijken een makeover te zijn ondergaan, al zijn de verschillen niet overal even groot. Zo zijn nog meer onderdelen voorzien van de kenmerkende chroom-achtige kleur, zoals het onderste derailleurwieltje, terwijl de remgrepen juist geheel zwart zijn geworden.De remgrepen lijken daarnaast ook wat kleiner te zijn geworden, evenals de schakelknoppen.

Opvallende, grote wijzigingen zijn er verder op het eerste gezicht niet. Wel valt op dat Vollering van een ander crankstel gebruik lijkt te maken dan enkele herenploegen, al zouden de chroomkleurige details ook enkel een visueel verschil kunnen zijn. Voorlopig blijft het dus nog afwachten vooraleer we zeker weten dat dit de nieuwe Red eTap AXS betreft en wat er allemaal is gewijzigd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.