Lidl-Trek gaat samenwerken met trainingsapp Rouvy voor parcoursverkenningen
foto: Rouvy
dinsdag 9 januari 2024 om 18:04

Lidl-Trek gaat samenwerken met trainingsapp Rouvy voor parcoursverkenningen

Materiaalzone Lidl-Trek gaat een samenwerking aan met trainingsplatform Rouvy. Niet alleen zodat hun coureurs op druilerige dagen binnen kunnen trainen, maar ook om wedstrijdparcoursen nog beter te kunnen verkennen.

Rouvy is een trainingsapplicatie waarmee je echte routes uit de hele wereld kan rijden, op de indoor trainer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Zwift is er dus niet sprake van een virtuele wereld, maar rijd je ‘offline’ routes die met videobeelden gedigitaliseerd zijn.

Dat betekent dus dat de renners van Lidl-Trek er niet enkel gebruik van gaan maken om te trainen, maar ook om parcours van wedstrijden te kunnen verkennen. Daar ziet ploegleider Steven de Jongh een groot voordeel in. “Rouvy is uniek in de wereld van trainingsapplicaties, aangezien het de kans biedt om beter naar wegen en routes te kijken die we in veel van onze wedstrijden tegenkomen. Wedstrijdvoorbereiding bestaat niet enkel uit training, maar ook uit gedetailleerde kennis van routes en valkuilen. Daarom kan een app als Rouvy van strategisch belang en voordeel zijn, dat niet veel anderen hebben”, stelt hij.

foto: Rouvy

De samenwerking levert tevens enkele voordelen op voor gebruikers van het trainingsplatform. Zo gaan er routes van grote wedstrijden zoals de voorjaarsklassiekers en grote rondes toegevoegd worden, zullen er groepsritten met coureurs van Lidl-Trek plaatsvinden en komt er een trainingsschema van Lidl-Trek op het platform te staan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.