LOOK brengt met de 895 VITESSE een nieuw baanframe aan de man

woensdag 17 november 2021 om 14:00
LOOK brengt met de 895 VITESSE een nieuw baanframe aan de man

foto: Look Cycle

Het Franse merk LOOK Cycle heeft een nieuw monobloc carbon frame voor baanwielrenners op de markt gebracht. Deze draagt de naam 895 VITESSE en is volgens de toonaangevende fietsbouwer gericht op de ultieme aerodynamische efficiëntie. Het prijskaartje: €3790,-. Onder meer de Franse bond maakt gebruik van het merk tijdens het baanwielrennen.

De trapas van de 895 VITESSE is stijf en de lichtgewicht constructie zorgt er volgens LOOK voor dat de krachtoverbrenging op de trappers ultra-efficiënt is. We zien op het nieuwe model dezelfde voor- en achtervork terug die ook gebruikt zijn in de T20, waarmee diverse baanrenners afgelopen zomer medailles veroverden tijdens de Olympische Spelen. Daarnaast is ook de roterende Carbon Track Stem geïntegreerd, zodat het frame aan iedere positie en rijstijl te koppelen is. Het merk raadt ook aan om hun eigen CORIMA WS1-wielen te gebruiken.

Aan de buitenkant kun je goed zien dat de nieuwe fiets voor baanrenners gemaakt is. Zet je de 895 VITESSE naast een wegfiets, dan zie je enerzijds een krachtpatser en anderzijds een iel ventje. De grote pro led-buizen vallen als het ware om het achterwiel heen, waardoor LOOK beweert dat de luchtweerstand tot een absoluut minimum beperkt is. De zitbuis is ook volledig ingebouwd om de aerodynamische prestaties verder te verbeteren. Met een speciale, omkeerbare zadelhouder kan iedere renner zijn fiets naar eigen smaak afstellen.

Details LOOK 895 VITESSE

  • Een trapas stijfheid van 205N/mm om de ultra-efficiënte krachtoverbrenging te waarborgen.
  • Voor- en achtervorken van het succesvolle T20-model zijn gebruikt voor meer aerodynamica.
  • Op het frame zijn alle baancranks te monteren.
  • Maakt gebruik van de roterende Track Carbon Stem, beschikbaar in achttien maten van 55 tot 140 millimeter.
  • Veelzijdig aan te passen zadelpen met omkeerbare zadelhouder.
  • Verkrijgbaar in vier maten (XS, S, M & L).
  • Verkrijg baar in twee kleuren; de Côte d’Azur die verwijst naar de bakermat van het baanwielrennen en de blauwe baan aan de binnenbocht van een baan & de Pro Team Black Mat die geïnspireerd door de olympische atleten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.