LOOK presenteert vernieuwde 795 Blade RS en 796 Monoblade RS
foto: Ties Wijntjes/WielerFlits
woensdag 21 juni 2023 om 12:00

LOOK presenteert vernieuwde 795 Blade RS en 796 Monoblade RS

Materiaalzone LOOK heeft op Eurobike een tweetal nieuwe fietsen gepresenteerd. Het vlaggenschip van de Franse fietsenproducent, de 795 Blade RS, is van een update voorzien, evenals de tijdritfiets 796 Monoblade RS. Beide modellen zijn volgens LOOK een ‘natuurlijke progressie’ van hun voorgangers.

De nieuwe 795 Blade RS is volgens LOOK een puur racemonster welke licht, aerodynamisch én stijf is om op het hoogste podium te kunnen presteren. Niet geheel verrassend zijn het dan ook die drie punten waarop de fiets volgens LOOK verbeterd is, door verschillende elementen uit onder andere hun baanfiets en andere wegmodellen samen te brengen.

De grootste wijziging van de nieuwe LOOK 795 Blade RS zit in de carbon layup. Hierdoor zou het gewicht van het frame omlaag zijn gegaan, terwijl de stijfheid op enkele plekken is verbeterd. Wijzigingen aan onder andere de staande achtervork, verschillende buisverbindingen en de bevestigingspunten van de bidonhouders zouden dan weer voor verbeterde aerodynamica moeten zorgen. De fiets zou hierdoor 7% stijver en 10% meer aerodynamisch zijn geworden ten opzichte van zijn voorganger.

foto: LOOK

De geometrie van de 795 Blade RS is georiënteerd op koersen, maar is tegelijkertijd zo ontwikkeld, dat het makkelijk is om wijzigingen in de houding te faciliteren. Zo is de aero-cockpit ontworpen om makkelijk de lengte van de stuurpen of de breedte van het stuur te wijzigen.

Het nieuwe model wordt geleverd met de eveneens net gelanceerde Corima WS EVO en MCC EVO. De frameset van de nieuwe LOOK 795 Blade RS weegt 1325 gram en gaat over de toonbank voor €5.390,-, terwijl de fiets afgemonteerd in prijs varieert van €8.490,- tot €12.990,-.

796 Monoblade RS
Ook LOOK’s tijdritfiets, de 796 Monoblade RS, is vernieuwd. Het nieuwe model is lichter en stijver dan zijn voorganger. Daarnaast is de nieuwe uitgave – in contrast met zijn voorganger – specifiek ontwikkeld voor schijfremmen en elektronische groepsets.

Het balhoofd van het frame is gewijzigd om het gebruik van aerodynamische one-piece cockpits beter te faciliteren en de kabelintegratie te verbeteren. Dat, in combinatie met licht gewijzigde buisvormen moet de aerodynamica ten goede komen. De frameset is voor €6.990,- beschikbaar.

foto: LOOK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.