Mathieu van der Poel koerst op prototype Canyon Aeroad

Mathieu van der Poel koerst op prototype Canyon Aeroad

Milaan-San Remo is de eerste overwinning van de nieuwe Canyon Aeroad - foto: Cor Vos

zaterdag 25 maart 2023 om 19:45
Materiaalzone

Eerder wisten we hier al te melden dat Mathieu van der Poel een nieuw prototype van de Canyon Aeroad aan het testen was. Nu is dat niet enkel meer in training, maar ook in koers. MvdP won Milaan-San Remo op het prototype en is ook in de E3 Saxo Bank Classic weer gestart op het nieuwe model.

Enkele maanden geleden wist WielerFlits hand te leggen op beelden van een prototype Canyon Aeroad. Dat het een prototype betrof wilde Canyon nog bevestigen, maar verder hielden ze de lippen destijds stevig op elkaar. Nu heeft de Duitse fietsfabrikant aan Bikeradar bevestigd dat het prototype waar Van der Poel op dit moment op koerst hetzelfde model is, zij het met een ander likje verf.

Ondertussen kunnen we met zekerheid over twee wijzigingen ten opzichte van de huidige Aeroad spreken. Zo is de zadelpenklem verhuist naar de bovenbuis (dit zit op dit moment achter de zadelbuis) en is er sprake van een driehoeksvormige samenkomst van de bovenbuis en zadelpen. Dat laatste is vermoedelijk om ruimte te maken voor de nieuwe zadelpenklem.

Een zoekplaatje, maar voor de zadelpen is de bout van de nieuwe zadelpenklem net zichtbaar – foto: Cor Vos

Van der Poel is op dit moment de enige coureur die gebruik maakt van het prototype, waar Canyon verder nog steeds weinig over los laat. “We zijn nog niet klaar om meer details over dit prototype te delen, maar de feedback uit de koers die we van Mathieu krijgen, helpt ons om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor zowel de profs als de amateurs”, stelt Canyon’s communicatieverantwoordelijke Ben Hillsdon.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.