Mathieu van der Poel pakt uit met knalgele Canyon
maandag 28 juni 2021 om 16:41

Mathieu van der Poel pakt uit met knalgele Canyon

Mathieu der Poel heeft ter ere van zijn eerste gele trui toepasselijk cadeau gekregen van zijn fietssponsor. De derde etappe werkt hij af op een knalgele Canyon. Op fiets is een boodschap gespoten die verwijst naar die wielercarrière van zijn legendarische opa Raymond Poulidor. “Geel leek niet voorbestemd. Tot nu.”

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Op de gele fiets van Van der Poel prijkt de tekst: “14 Tours, 7 stage wins, 3 seconds and 5 third steps: Yellow was not meant to be till now.”

Opa Raymond Poulidor stond in zijn actieve loopbaan maar liefst acht keer op het eindpodium van de Tour de France. Ondanks zeven ritzeges wist hij nooit de eindwinst te bemachtigen. Ook de gele leiderstrui mocht hij nimmer dragen.

Wat zijn PouPou nooit is gelukt, wist Van der Poel zondag dus wel te veroveren; de fameuze gele trui. Op de Mûr-de-Bretagne veroverde hij de ritzege én de gele trui. “Ik heb er geen woorden voor. Deze is voor mijn opa natuurlijk”, vertelde een geëmotioneerde Van der Poel gisteren.

Geef een reactie