Mathieu van der Poel rijdt WK gravel op een wegfiets

Mathieu van der Poel rijdt WK gravel op een wegfiets

foto: Strava Mathieu van der Poel

vrijdag 7 oktober 2022 om 18:39

Mathieu van der Poel rijdt dit weekend het eerste WK gravel. Dat zal hij opmerkelijk genoeg niet op een gravelfiets doen, maar op een wegfiets: de Canyon Ultimate CFR.

In eerste instantie zou Van der Poel het WK betwisten op de Canyon Grizl, één van de twee gravelfietsen in het arsenaal van fietsenproducent Canyon. Maar na enkele tests en parcoursverkenningen, is er besloten niet op de Grizl Gravelfiets te starten, maar de Canyon Ultimate CFR, leert navraag bij Alpecin-Deceuninck.

De Canyon Ultimate CFR waar Van der Poel het WK gravel op rijdt – foto: Strava Mathieu van der Poel

Voor die weggerichte setup is gekozen omdat het parcours van het WK in Veneto erg snel en weinig technisch is. De fiets is afgemonteerd met Dura Ace onderdelen en Vittoria Terreno Dry banden van – vermoedelijk – 35 millimeter breed. Opvallend genoeg kiest MvdP voor SPD-SL wegpedalen in plaats van de onder gravelrijders populaire SPD pedalen. Wil je meer weten over de Canyon Ultimate CFR? Eerder publiceerden we een uitgebreide review over het nieuwste model van Canyon.

Van der Poel is niet de enige die kiest voor een wegfiets voor het WK gravel. Peter Sagan laat op zijn Twitter weten het WK namelijk op de Specialized Roubaix te rijden. Alhoewel een wegmodel uit de line-up van Specialized, is de Roubaix wel ontworpen om ook op ruwe wegen enige comfort te bieden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.