Maurten Sportvoeding: EF Education First kijkt het af bij marathonlopers

zondag 21 april 2019 om 09:20
Maurten Sportvoeding: EF Education First kijkt het af bij marathonlopers

ADVERTORIAL | Het verschil tussen winnen en verliezen kent een dunne scheidslijn. In de wielersport is vandaag de dag ieder zichzelf serieus nemende profploeg op zoek naar die halve procent verbetering. Of dit nu in aerodynamica zit, bij nieuw materiaal of dat de marginal gains gezocht worden in voeding. Op dat vlak geldt de wielerwereld als vooruitstrevend, maar kan het desalniettemin geen kwaad om eens een kijkje te nemen bij andere sporten.

In de marathonwereld is er namelijk een opmerkelijke trend gaande. Dit heeft alles te maken met de voeding die ’s werelds beste hardlopers gebruiken. De laatste jaren werden de belangrijkste marathons namelijk gewonnen door atleten die gevoed worden door sportvoedingsmerk Maurten. De overwinningen op deze Olympische afstand in Berlijn, New York en Londen zijn niet onopgemerkt gebleven in de sportwereld. Steeds meer sporters kiezen voor dit relatief jonge merk, dat nu ook zijn intrede doet in de wielersport.  Sinds begin dit jaar is Maurten officieel voedingspartner bij EF Education First, het team van Jonathan Vaughters en Ronde van Vlaanderen-winnaar Alberto Bettiol.

Hydrogel

Maurten vindt zijn oorsprong in Zweden. Het bedrijf, gevestigd in Göteborg, slaagde er in 2015 in om een nieuwe sportdrank te ontwikkelen. De technologie van deze wetenschappelijk ontwikkelde sportdrank bestaat uit een hydrogel. Hydrogels worden vaak in de voedingsindustrie gebruikt als verdikkers en om structuur te geven.

Hoe komt de hydrogel tot stand? Tijdens het mixen in de bidon vullen de vezels zich met koolhydraat houdend water. Vergelijk dit met een spons. De hydrogel ontstaat pas echt na het drinken in de maag omdat de samenstelling PH sensitief is. Bij contact met zuur in de maag zal de hydrogel zich vormen en worden de ingrediënten ingekapseld. De receptoren in de maag herkennen door deze slimmigheid geen grote hoeveelheden koolhydraten. De hydrogel gaat in een keer door naar de darmen. In de darmen zal dit effect weer langzaam omkeren door de darmwand die gemaakt is om voeding en vocht uit vezels te halen en zo kan de Maurten sportdrank optimaal verwerken. Op deze bijzondere manier kan je meer koolhydraten opnemen in vergelijking met andere sportvoeding.

Maagklachten verleden tijd

Koolhydraatrijke sportdrank kan problemen veroorzaken. De menselijke maag verteert hoge concentraties koolhydraten slecht. Dit kan leiden tot een mindere werking van de darmen. Ook kunnen zich problemen voordoen met de suikerspiegel in het bloed. Maurten gebruikt de hydrogeltechnologie om met vijf volledig natuurlijke ingrediënten een koolhydraatrijke sportdrank te ontwikkelen. Hiermee voorkom je maag- en darmproblemen en verstoor je je spijsvertering niet. Door enkel gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten is de sportdrank bovendien geschikt voor veganisten.

Assortiment

Bij Maurten houden ze het simpel en laten ze overbodige poespas achterwege. ‘Less is more’ is hier zeker van toepassing. Het assortiment is beperkt en je kunt niet kiezen uit verschillende smaken, afwijkende tabletten of een diversiteit aan poeders.

Momenteel zijn er drie producten te koop in de online shop. De Maurten Drink Mix 320 bevat 80 gram koolhydraten en is met name bedoeld om energie aan te kunnen. Het kleine broertje, de Maurten Drink Mix 160, richt zich met name op hydratatie en bevat de helft aan koolhydraten. Sinds kort is er ook een gel verkrijgbaar. Handig voor in het achterzakje van de fietser. Deze bevat 25 gram koolhydraten.

De smaak van de producten is neutraal. Niet een zoetige aardbei of een volle chocoladesmaak. Wanneer je de drank uit je bidon drinkt, is er bijna geen smaak te ontdekken.

In de webshop van Maurten kan je de producten aanschaffen. De gel verkopen ze per 12 stuks. Daar betaal je iets meer dan 40 euro voor. Een doosje met 18 zakjes van de 160 Drink Mix kost ruim 39 euro en voor 14 stuks van de 320 Drink Mix ben je ruim 44 euro aan kwijt. Er zijn ook een aantal fietsspeciaalzaken die Maurten verkopen.

Nieuwsgierig geworden naar de producten van Maurten? Komende week zijn er bij onze winactie tien starterspaketten te winnen!

Advertorial:
Dit artikel wordt je aangeboden door Maurten

Dit artikel delen: