Merida lanceert nieuwe gravelfiets: Scultura Endurance GR
foto: Ties Wijntjes/WielerFlits
woensdag 21 juni 2023 om 10:48

Merida lanceert nieuwe gravelfiets: Scultura Endurance GR

Materiaalzone Merida heeft op Eurobike een nieuwe fiets gelanceerd: de Scultura Endurance GR. Het betreft een nieuwe model van de al bestaande Scultura Endurance, met een op gravel georiënteerde afmontage.

Met de Silex heeft Merida al langere tijd een gravelfiets in hun assortiment, maar dat betreft een model welke vooral is gericht op ontspannen tochten en bikepacken, terwijl de nieuwe Scultura Endurance GR is gericht op de almaar groeiende scène van gravelkoersen.

Het frame betreft geen nieuw model, maar dat van de al bestaande Scultura Endurance. Gezien die racefiets betrekkelijk comfortabel, een relatief ontspannen geometrie heeft en ruimte voor brede banden biedt, besloot Merida dat frame te gebruiken voor de nieuwe gravelfiets. De Scultura Endurance GR verschilt dus enkel in afmontage met zijn op de weg gerichte broertje.

De Scultura Endurance GR wordt in drie varianten aangeboden, waarvan twee een carbon frame hebben en één een aluminium frame heeft. Alledrie de modellen zijn afgemonteerd met gravelspecifieke groepsets, 2-delige cockpit met een flared stuur en gravelspecifieke wielen. De fiets biedt ruimte aan banden met een breedte tot 35 millimeter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.