New bike day: Veel kopmannen op nieuwe fietsen tijdens Tour de France
foto: Cor Vos
Ties Wijntjes
maandag 24 juni 2024 om 08:30

New bike day: Veel kopmannen op nieuwe fietsen tijdens Tour de France

Materiaalzone Tijdens het Criterium du Dauphiné, maar ook andere wedstrijden, zagen we de nodige nieuwe fietsen in actie komen. Van het merendeel wachten we nog altijd op een officiële lancering, maar we zullen ze desalniettemin in actie gaan zien tijdens de grootste wielerwedstrijd van het jaar. WielerFlits zet op een rij welke nieuwe tweewielers je tijdens de Tour de France in actie zal kunnen zien.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Canyon Aeroad
Mathieu van der Poel is er al op aan het trainen, maar zijn eerste koerskilometers moet hij er nog op afleggen: de nieuwe Canyon Aeroad. Opvallend genoeg was Formule 1-coureur Valtteri Bottas de eerste die we met de nieuwe aero-racer zagen, maar ook de coureurs van Movistar maakten er al gebruik van. Ondertussen is MVDP al gespot met de nieuwe Aeroad tijdens zijn training én heeft hij voor de Tour een speciaal ontwerp met ‘zijn’ regenboogkleuren gekregen.

Trek Madone
Wat op het eerste gezicht een nieuwe Trek Emonda leek, is vermoedelijk toch een nieuwe Trek Madone. Die modelnaam is namelijk al meermaals op frames gespot die voor het eerst werden gebruikt tijdens de Dauphiné door onder meer Lidl-Trek kopman Mads Pedersen. Daarmee lijkt het Amerikaanse fietsenmerk net als veel andere concurrenten te kiezen voor één racefiets die aerodynamica en laag gewicht combineert.

Pinarello Dogma
Een derde racer die we tijdens de Dauphiné voor het eerst zagen, is de ondertussen geïntroduceerde Pinarello Dogma F. Het frame is voorzien van enkele minimale wijzigingen, waardoor hij 109 gram lichter is en 0,2% meer aerodynamisch zou zijn. Je leest het goed. Tevens zou de fiets er op het gebied van stijfheid wat op vooruit zijn gegaan.

Wilier
Wilier introduceerde vorige week een nieuwe tijdritfiets en er lijkt snel ook een nieuwe wegfiets aan te komen. Tijdens de Dauphiné – en eerder ook al in de Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes – maakten enkele coureurs van Groupama-FDJ gebruik van het nog onbekende model. Op het eerste oog betreft het in tegenstelling tot veel andere modellen juist een frame wat volledig draait om klimmen en dus een zo laag mogelijk gewicht. Lang hoeven we niet te wachten, want op hun Instagram-pagina deelde het Italiaanse fietsenmerk al dat het nieuwe frame op 25 juni wordt gepresenteerd.

Cervélo P5
Al vrijwel het hele seizoen werken coureurs van Visma | Lease a Bike hun tijdritten af op een nieuw model van Cervélo’s P5 tijdritfiets. In maart zagen wet het frame voor het eerst in actie, maar nog altijd is de tijdritfiets niet officieel gepresenteerd. Hoe dan ook zullen we de fiets dus in actie zien tijdens de Tour, maar het is niet ondenkbaar dat hij dan ook – temidden alle aandacht voor ’s werelds grootste wielerwedstrijd – aan het grote wordt gepresenteerd.

Daarnaast zullen we de Yellow Bees ook tijdens de overige ritten op een nieuwe fiets zien rijden. Alhoewel, niet een nieuwe fiets, maar wel een nieuw ontwerp. De ploeg rijdt net als voorgaande jaren met een speciaal Tourshirt, dat dit jaar blauw is. De fietsen krijgen een corresponderend laklaagje.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.