Nieuw model Wilier voor Groupama-FDJ tijdens Dauphiné
David Gaudu is een van de gelukkigen om de nieuwe fiets te gebruiken - foto: Cor Vos
dinsdag 4 juni 2024 om 13:53

Nieuw model Wilier voor Groupama-FDJ tijdens Dauphiné

Materiaalzone Het regent materiaalnieuws deze dagen. Na een nieuwe Canyon Aeroad, Trek Madone en Pinarello Dogma, is er ook een nieuw model racefiets van Wilier gespot tijdens het Criterium du Dauphiné.

Mogelijk betreft het nieuwe model een opvolger van de Wilier Zero SLR; hun lichtgewicht racefiets – al is dat vooralsnog onduidelijk. Het lijkt in ieder geval een lichtgewicht model te betreffen, met de nodige kleine aerodynamische verbeteringen; precies in lijn met de één-fiets-voor-alles trend die we de laatste jaren zien.

Als we het ongelanceerde model vergelijken met de Zero SLR, valt op dat de zadelpenklem wat anders (eleganter) is weggewerkt, met een zogenaamde compensation triangle onder de bovenbuis. Daarnaast hebben de schouders van de voorvork een wat rondere vorm gekregen, ten opzichte van de hoekige relatief hoekige vorkkroon van de huidige Zero SLR.

Ondertussen teaset Wilier de nieuwe fiets al op hun sociale media. Op hun Instagram-account valt te lezen dat de racefiets op 25 mei aan het grote publiek getoond wordt. Nog even geduld dus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.