Nieuwe Trek Madone voor Lidl-Trek tijdens Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos
zondag 2 juni 2024 om 17:15

Nieuwe Trek Madone voor Lidl-Trek tijdens Critérium du Dauphiné

Materiaalzone Het Criterium du Dauphiné is niet alleen een belangrijk ijkpunt voor het wielerpeloton om te kijken hoe met het hun vorm staat in aanloop naar de Tour de France, ook wielermerken grijpen de koers aan om de laatste voorbereiding op de Tour te treffen. Zo heeft Trek gebruik gemaakt van de koers om een nieuw model racefiets in gebruik te nemen.

De coureurs van Lidl-Trek begonnen de Franse rittenkoers namelijk allemaal op een nog ongelanceerd model racefiets van Trek. Op het eerste oog ziet de fiets er relatief slank uit, wat doet denken dat het mogelijk een opvolger van de Trek Emonda is; het lichtgewicht model van de Amerikaanse fietsproducent.

Maar, dat lijkt niet het geval te zijn, want de fietsen zijn op de bovenbuis voorzien van een sticker waarop ‘Madone’ staat. Na amper twee jaar lijkt de Madone dus alweer een opvolger te krijgen. Sowieso valt op dat het nieuwe frame ook serieuze gelijkenissen vertoond met de huidige Madone, door de toevoeging van IsoFlow technologie.

Dat is een opvallende buisconstructie (bij de samenkomst van de zadelbuis, zadelpen en staande achtervork) die we al kennen van de Madone en voor verbeterde aerodynamica en meer comfort moet zorgen. Daarnaast is de fiets voorzien van speciale bidons met een wat meer ‘plat’ uiterlijk, vermoedelijk ook ten behoeve van de aerodynamica. Daarmee lijkt het nieuwe model niet enkel meer een lichtgewicht racefiets te zijn maar een echte allrounder, een trend die we bij veel topmerken zien de laatste jaren. Hoe dan ook is het een succesvolle introductie geweest, want Mads Pedersen wist de openingsetappe op de nieuwe fiets te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.