Nieuwe Canyon Aeroad in actie tijdens Criterium du Dauphiné
foto: A.S.O./Billy Ceusters
zondag 2 juni 2024 om 20:46

Nieuwe Canyon Aeroad in actie tijdens Criterium du Dauphiné

Materiaalzone Afgelopen week leken we al kennis te maken met een nieuw model van Canyon, opvallend genoeg in het F1-paddock, toen Valtteri Bottas werd gespot met een onbekend frame van de Duitse fabrikant. Datzelfde frame – naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe Canyon Aeroad – is nu ook gespot bij het Criterium du Dauphiné.

De coureurs van Movistar zijn de Franse rittenkoers namelijk gestart op het nog ongepresenteerde model van Canyon. De visuele overeenkomsten van het nieuwe frame met de huidige Canyon Aeroad zijn zó sterk, dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen zeggen dat het een nieuwe versie daarvan is.

Op de derde foto van onderstaande Instagram-slider is de nieuwe Aeroad duidelijk zichtbaar

Die wijzigingen zijn vooral zichtbaar bij het stuur en de staande achtervork. Het stuur lijkt een variant te zijn van het ‘Gear Groove’ stuur, wat sinds enige tijd op de Canyon Grail zit. Dat is een stuur waarbij accessoires door een geïntegreerde bevestiging makkelijk op het stuur bevestigd kunnen worden.

Daarnaast is de samenkomt van de achtervork anders dan bij de huidige Aeroad. Bij de huidige generatie Aeroad zijn de buizen van de staande achtervork aan de zijkant van de zadelbuis bevestigd, maar bij het nieuwe model komen ze al net vóór de zadelbuis samen.

Overige details over de nieuwe fiets ontbreken nog, maar gezien de Duitse fabrikant ervoor heeft gekozen de nieuwe fiets in gebruik te nemen tijdens het Criterium du Dauphiné, heeft het er alle schijn van dat we ook Mathieu van der Poel deze zomer tijdens de Tour de France en de Olympische spelen in actie gaan zien op een nieuwe fiets. Wederom: wordt vervolgd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.