Nieuwe tijdritfiets voor Visma | Lease a Bike in Tour de France?
foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2024 om 11:49

Nieuwe tijdritfiets voor Visma | Lease a Bike in Tour de France?

Materiaalzone Vermoedelijk beschikt Visma | Lease a Bike de aankomende Tour de France over een nieuwe variant van de Cervélo P5 tijdritfiets. Alhoewel, nieuw.. Coureurs van de ploeg hebben dit seizoen al meerdere tijdritten op het nieuwe model afgewerkt.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Al in de Volta ao Algarve vingen we voor het eerst een glimp op van een nieuwe tijdritfiets van Cervélo. De gelijkenissen met de bestaande P5 zijn groot, maar er zijn wel degelijk enkele verschillen te zien. Zo is er iets meer ruimte tussen het achterwiel en de zadelbuis, wat mogelijk is gedaan om meer ruimte voor brede banden te bieden.

Ook de samenkomst van de staande achterbrug en de zadelbuis is gewijzigd. Waar de staande achtervork bij het huidige model nog nét onder het hoogste punt van de zadelbuis is bevestigd aan het frame, lopen die twee buizen nu vloeiend in elkaar over. Daarnaast lijkt de balhoofdbuis wat langer te zijn geworden, vermoedelijk met het oog op aerodynamica.

Tijdens het Criterium du Dauphiné werd er wederom gebruik gemaakt van de nieuwe tijdritfiets, dus de kans dat we hem in de Tour de France terug gaan zien is behoorlijk groot. Voor meer details en specifieke informatie over het nieuwe frame blijft het voorlopig nog even afwachten op een officiële presentatie van Cervélo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.