Ook nieuw model Pinarello voor INEOS Grenadiers tijdens Dauphiné
foto: A.S.O./Billy Ceusters
maandag 3 juni 2024 om 08:12

Ook nieuw model Pinarello voor INEOS Grenadiers tijdens Dauphiné

Materiaalzone Net als Trek en Canyon heeft ook Pinarello het Criterium du Dauphiné als kans gegrepen om een nieuwe fiets in gebruik te nemen. De coureurs van INEOS Grenadiers zijn de Franse rittenkoers namelijk begonnen op een nog ongelanceerd model van de Italiaanse fietsenmaker, vermoedelijk een nieuwe versie van de Pinarello Dogma.

Het Criterium du Dauphiné maakt dit jaar zijn naam weer waar als moment suprème van het wielerjaar voor materiaalliefhebbers. Waar merken hun nieuwe producten tijdens de Tour de France in de spotlight willen zetten, willen ze zeker weten dat alles naar behoren werkt. Want alhoewel nieuwe producten vaak in training al uitvoerig getest worden, kan er niks aan het toeval overgelaten worden voor de Tour en worden nieuwe fietsen daarom vaak al tijdens de Dauphiné in gebruik genomen.

Zo ook bij INEOS Grenadiers dus, die op een nieuw model van Pinarello koersen. Afgaande op het uiterlijk betreft het vrijwel zeker een nieuwe variant van de Pinarello Dogma; de fiets waar de Britse ploeg al hun wedstrijden op rijdt. Groot zijn de wijzigingen niet; zoals we vaak bij nieuwe fietsen zien tegenwoordig, gaat het om kleine wijzigingen. De welbekende Marginal Gains dus.

Meest opvallend is de balhoofdbuis, die een stuk dikker is dan bij de huidige Pinarello Dogma F. Dat deel van het frame mag door vorig jaar gewijzigde regelgeving van de UCI een stuk groter zijn, wat de aerodynamica van de fiets ten goede komt. Op andere plekken lijkt het nieuwe frame juist wat slanker, vermoedelijk om enig gewicht te verliezen.

Daarnaast lijken er nog enkele anders subtiele wijzigingen aangebracht te zijn. Zo is de voor Pinarello zo iconische kromming in de voorvork wat minder scherp dan voorheen en lijkt de bevestiging van de staande achtervork aan de zadelbuis net iets anders vormgegeven te zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.