Opvallend: Pinarello Dogma van de Paus wordt geveild
maandag 18 maart 2024 om 17:57

Opvallend: Pinarello Dogma van de Paus wordt geveild

Materiaalzone Op Catawiki staat een opvallende racefiets te koop: een custom Pinarello Dogma F12 die Egan Bernal in 2021 aan Paus Franciscus doneerde.

Tijdens een bezoek aan het Vaticaan in 2021 overhandigde Egan Bernal een bijzondere racefiets aan de leider van de Katholieke kerk. Het betrof een Pinarello Dogma F12 in een blauw-witte kleurstelling die verwijzen naar de vlag van Argentinië, het land van herkomst van de Paus.

foto: Catawiki

Alhoewel het het model racefiets betreft waarop Bernal in 2021 zijn wedstrijden afwerkte, kent de geveilde fiets wel andere afmontage. Het frame is afgemonteerd met wielen van Vision en een mechanische Ultegra groepset, waar Bernal’s koersfiets in 2021 voorzien was van een Dura-Ace Di2 groepset en afwisselend van wielen van Lightweight of Dura-Ace. Vermoedelijk is voor de goedkopere afmontage gekozen omdat het een ceremoniële gift betreft.

De fiets zou volgens Catawiki 20.000 à 30.000 euro waard zijn. Het hoogste bod op het moment van schrijven staat op €2.200,-. De veilig is op vrijdag 15 maart geopend en loopt nog tot zondag 24 maart 20:01 (Nederlandse tijd). Waar de opbrengsten van de veiling naartoe gaan, is onbekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.