Pirelli lanceert nieuwe P Zero Race TLR RS, hun ‘snelste band ooit’
foto's: Pirelli
dinsdag 14 mei 2024 om 16:23

Pirelli lanceert nieuwe P Zero Race TLR RS, hun ‘snelste band ooit’

Materiaalzone Pirelli heeft vandaag met de P Zero Race TLR RS (Racing Speed) hun snelste band ooit gelanceerd, zo stellen ze zelf. Tijdens de klassiekers maakte Lidl-Trek al gebruik van een prototype van de band, nu is hij dus ook beschikbaar voor de consument.

De nieuwe band is speciaal ontwikkeld voor gebruik op hoge snelheid, vandaar ook de ‘RS’ (voor Racing Speed) in de naam. Daarvoor is de SmartEvo rubbercompound vernieuwd, evenals het karkas van de band. Dat zou leiden tot een 16% lagere rolweerstand en 8% lager gewicht, vergeleken met de bestaande P Zero Race TLR.

Het doorontwikkelde SmartEvo rubbercompound bestaat uit een mengsel van ‘slimme’ polymeren, die door een chemische behandeling de werking van de verschillende polymeerketens zouden bevorderen. Dat zou ervoor zorgen dat ze een combinatie van grip en snelheid kunnen bieden, welke nu dus nog verder verbeterd is. Het SpeedCORE karkas is daarnaast dunner gemaakt om het gewicht terug te schroeven en de band soepeler te maken.

Ook is de band voorzien van een nieuwe draad, wat ervoor zorgt dat hij beter met hookless velgen zou samengaan. De Pirelli P Zero Race TLR RS is beschikbaar als 26, 28, 30 of 32 millimeter brede band, voor €89,90,- per stuk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.