POC brengt haar lichtste zonnebril ooit op de markt

donderdag 4 november 2021 om 15:00
POC brengt haar lichtste zonnebril ooit op de markt

Mitchell Docker poseert met de Ecilit Clarity - foto: POC

POC heeft donderdag hun nieuwe Elicit Clarity-zonnebril uitgebracht. De high end-zonnebril komt tot zijn recht op het allerhoogste niveau, maar het is tegelijkertijd de lichtste zonnebril die POC ooit maakte. De bril weegt slechts 23 gram. Over marginail gains gesproken. Profrenner Mitchell Docker testte de Elicit Clarity in de jongste editie van Parijs-Roubaix.

De oogbeschermer kenmerkt zich door een uniek truss-ontwerp, waarbij stijfheid en gewicht in balans zijn. De brillen zijn gemaakt van biomaterialen. Ter hoogte van de slaap is de poot stijf, tot dichtbij de lens. Aan de achterzijde van de poot is er meer flexibiliteit ingebouwd, wat meer comfort en veiligheid aan het hoofd en de oren biedt. De Elicit Clarity is vanaf het voorjaar van 2022 beschikbaar voor verkoop en gaat €239,- kosten. EF Education-Nippo uit de Verenigde Staten en de Britse vrouwenploeg Drops-Le Col gaan ermee rijden bij de profs.

“Voor topprestaties geldt iedere gram”, vertelt Oscar Huss, Head of Product bij POC. “We hebben onszelf uitgedaagd om de lichtste performance zonnebril te maken, met grote en moderne lenzen voor een betere aansluiting op het gezicht, bescherming en zichtbaarheid. Het was simpel geweest om de lens te verkleinen, maar dat is niet in lijn met de verwachtingen die er heden ten dage zijn omtrent prestatiebrillen. Voor onze designers en ontwikkelaars vroeg de Elicit veel omdenken en innovaties. Dat is gelukt en uiteraard zijn we enorm trots op het resultaat.” De bril verschijnt straks in zes frame- en vier lenskleuren.

Docker met de nieuwe bril tijdens Parijs-Roubaix – foto: Jered Gruber & Ashley Gruber | Gruber Images

Door speciaal ontwikkelde klikscharnieren, is het verwisselen van een lens een fluitje van een cent. Renners kunnen dat in slechts enkele seconden voor elkaar krijgen. “De Elicit-brillen zijn special en het gewicht is buitengewoon”, enthousiasmeert Docker. “Hij is zo licht, dat ik hem op de fiets kwalijk bespeur. Ik ben een fan van de grote lenzen en ik heb de nieuwe bril in verschillende weersomstandigheden getest, zelfs tijdens de afgelopen moddereditie van Parijs-Roubaix – mijn laatste profkoers. Zelfs dat kon de bril goed aan en ik vind ook dat ze er fantastisch uitzien.” Ermee rijden in competitie zal Docker dus niet meer doen.

Details Elicit Clarity

 • Enkel glas – een frame-loos ontwerp van slechts 23 gram.
 • Bio-grilamid slapen – lichtgewicht, sterk, duurzaam en grotendeels gemaakt van hergebruikte grondstoffen.
 • Klikscharnieren – hierdoor zijn snelle en gemakkelijke lenswissels mogelijk. Bij een val komen de scharnieren ook los, waardoor de schade van de bril aan de slaap minimaal zal zijn.
 • Verwisselbaar neusstuk – bij iedere bril levert POC twee neusstukken, voor ieders comfort.
 • Clarity-lens – lenzen met Clarity-technologie voor een scherper zicht.
 • Gebogen lens – een doorlopende, gebogen lens die afschuint naar de buitenkant toe, voor een uitzonderlijke dekking en een laag gewicht.
 • UV400 – complete UVA- en UVB-bescherming.
 • Ri-Pel – beschermt tegen vuil, water, zweet, zout, olie en stof en het maakt het tevens makkelijker om de lenzen makkelijker schoon te houden.
 • Anti-krasbehandeling – houdt de lenzen vrij van vlekken die het zicht beïnvloeden.
 • Heldere lens – POC levert bij iedere bril naar keuze ook een reserve, heldere lens. Op die manier kunnen gebruikers de lens wisselen in verschillende omstandigheden.
 • Geleverd in harde case met zachte hoes.
 • Zes kleuren frames – Hydrogen White, Uranium Black, Fluorescent Orange, Actinium Pink (deze is hieronder te zien), Sapphire Purple & Lemon Calcite
 • Vier kleuren lenzen – Gold, Silver, Define (deze is hieronder te zien) & Clear
 • Beschikbaar vanaf het voorjaar van 2022 voor een prijs van €239,00.
Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.