Puck Pieterse koerst met opvallende accessoire aan haar fiets
foto: Fenix-Deceuninck
Ties Wijntjes
zaterdag 30 maart 2024 om 11:08

Puck Pieterse koerst met opvallende accessoire aan haar fiets

Materiaalzone Wie met een scherp oog naar de koers kijkt, is het wellicht al eens opgevallen: steevast werkt Puck Pieterse haar wedstrijden af met een klein hangertje aan haar zadel. Dat blijkt een gelukspoppetje te zijn wat ze van een vriend kreeg, vertelt ze in gesprek met WielerFlits.

In een tijdperk waar het materiaal van wielerprofs steeds geavanceerder wordt en ploegen er alles aan doen hun coureurs dat procentje extra te geven, is het een opvallend gezicht: het gelukspoppetje dat aan het zadel van Puck Pieterse hangt en tijdens de koers alle kanten op beweegt.

Gelukspoppetjes zijn kleine houten poppetjes aan een hangertje, met aan de onderkant vaak een paar stukjes garen. Meestal worden ze als cadeau met een symbolische waarde gegeven. Zo ook voor Pieterse. “Ik heb dat gelukspoppetjes voor de cross in Antwerpen gekregen van een vriend, Danny van Lierop (ook wel bekend als kopstart Danny, red). Toen heb ik hem erop laten zitten en won ik achtereenvolgens in Gavere, Diegem en Hulst ermee”, legt Pieterse uit.

De reden om het gelukspoppetje te laten hangen draait echter niet om die overwinningen. “Ik heb er verder geen bijgeloof bij, maar vond het wel grappig om hem te houden aangezien je normaal alleen jeugd- en nieuwelingenrenners ermee ziet rijden, maar geen profrenners. Het is nu voornamelijk iets om mijn fiets aan te herkennen”, vertelt ze.

In een youtube-video over het parcours van de wereldbekerveldrit in Zonhoven, laat ze zien dat ze gelukspoppetjes aan verschillende fietsen heeft hangen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.