Review: BBB Doubleshot, een handzame pomp voor onderweg
foto's: Joris Knapen
Ties Wijntjes
vrijdag 31 mei 2024 om 10:00

Review: BBB Doubleshot, een handzame pomp voor onderweg

Materiaalzone Het liefst wil je hem niet nodig hebben, maar toch is een CO2-patroon of een fietspompje een onmisbaar stuk gereedschap tijdens je fietsrit. Ver van huis stranden met een lekke band is ten slotte nog onhandiger. Om te zorgen dat je na lek snel weer onderweg bent, ontwikkelde BBB de Doubleshot. WielerFlits testte het compacte fietspompje.

Daar sta je dan, langs de kant van de weg, met een lekke band. Kan gebeuren, maar is ook zo weer te fixen. Wel zo fijn als je dan ook het juiste gereedschap hebt, dat je snel weer verder kan. Daarvoor heeft BBB de Doubleshot fietspomp.

De Doubleshot is niet alleen gemaakt om je snel weer op weg te helpen, maar ook om handzaam te zijn. Want een goed werkend pompje is leuk, maar je moet hem natuurlijk ook gemakkelijk mee kunnen nemen tijdens al je ritjes.

De BBB Doubleshot bestaat uit twee delen

Om te zorgen dat het pompje in een zadeltasje of de zakjes van je fietsshirt past, bestaat hij uit twee delen die je los kan halen en aan elkaar vast kan draaien. Met twee ringetjes draai je hem vervolgens vast, waardoor de twee delen stevig aan elkaar zitten. Zo heb je een relatief grote pompslag, maar is het pompje niet bijzonder lang.

De twee delen schuiven ook nog uit, waardoor het pompje van 12 centimeter naar ongeveer 40 centimeter ‘groeit’. De pompkop kan je gemakkelijk op een ventiel (enkel op presta-ventielen) plaatsen, zonder dat deze verdere bevestiging nodig heeft. Als je de twee delen loshaalt en deze op elkaar draait, kan je de pomp dus verder gelijk gebruiken.

Je draait de afzonderlijke delen gemakkelijk aan elkaar

Het pompje is gemaakt van aluminium waardoor hij ook relatief licht is: hij weegt 83 gram. Gecombineerd met zijn lengte van 12 centimeter en breedte van nog geen 4 centimeter is het dus een handzaam pompje, welke je makkelijk meeneemt tijdens je fietsrit.

En zo makkelijk als de pomp op papier in gebruik is, zo makkelijk is hij het ook in de realiteit. De twee delen trek je zo van elkaar los, draai je zo weer aan elkaar vast en dan kan je direct aan de slag. De pompkop sluit makkelijk aan, maar blijft ook goed zitten, waardoor je dus geen lucht verliest doordat deze langs het ventiel schiet.

Doordat het pompje relatief lang is als deze geheel uitgeschoven is, kan je ook enig momentum opbouwen en zodoende behoorlijk wat druk leveren. Dat is fijn, want alhoewel het hard werken blijft, lukt het mij langs de kant van de weg mijn band tot 4 bar op te pompen, zo blijkt als ik het achteraf check met een drukmeter.

Na gebruik draai je de twee delen argeloos weer los, om ze naast elkaar te plaatsen. Door een speciale kop aan weerszijden, blijft het pompje ook dan bij elkaar, dus je hoeft niet met twee losse delen rond te rijden.

Die twee kwaliteiten zie je ook terug in de prijs, want hij kost €59,95,-. Daarvoor krijg je wel een uiterst fraaie fietspomp terug, want de BBB Doubleshot is dus niet enkel een makkelijk te gebruiken pompje, maar ook makkelijk mee te nemen. Precies de twee eigenschappen van een goed pompje voor gebruik onderweg.

Na gebruik bevestig je de twee delen gemakkelijk weer aan elkaar


Verantwoording:
Dit artikel is geschreven door een redacteur van WielerFlits. BBB is mediapartner van WielerFlits en ondersteunt op deze manier ons platform.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.