Review: BBB SealTank en SealPack, om goed voorbereid op pad te gaan
foto's: Joris Knapen
Ties Wijntjes maandag 5 juni 2023 om 07:45

Review: BBB SealTank en SealPack, om goed voorbereid op pad te gaan

Materiaalzone Met het ondertussen weer aangename weer en de lange dagen, is deze periode ideaal om lange ritten te maken op de fiets: nieuwe paden ontdekken, die ene uitdagende toertocht of misschien een keertje bikepacken. Om dat soort ritten net wat makkelijker te maken heeft BBB verschillende fietstasjes om alles wat je nodig hebt makkelijk mee te kunnen nemen op de fiets. WielerFlits testte de SealTank en SealPack.

Binnenbandje, multitool, fietspompje, windstopper, armstukken, reepjes, gelletjes en ga zo maar door: voor je het weet zitten de achterzakjes van je fietsshirtje compleet vol met allerhande spullen die je onderweg nodig gaat hebben. Zeker wanneer de ritten écht lang worden, kan het daarom wel handig zijn om een extra tasje op je fiets te monteren, of dat nou een zadeltasje is of een tasje aan het frame.

Voor dergelijke ritten heeft BBB Cycling de SealTank en SealPack ontwikkeld. Een waterdicht frametasje en zadeltasje, waar je de nodige extra spullen in mee kan nemen om goed voorbereid aan je lange tocht te beginnen.

De zogenaamde T-buckle schuif je zo onder je zadel

Te beginnen met de SealPack, het zadeltasje. Deze bevestig je met een zogenaamde T-buckle, waarmee je het tasje tussen je zadel en de zadelrails vastklemt. Daarnaast is er een rubberen bevestigingsbandje die je om je zadelpen kan klemmen.

Met een volume van 0,6 liter is het een relatief groot zadeltasje. Het tasje is gemaakt van een gecoat nylon, wat water buiten de deur moet houden. Om de waterdichtheid verder te bevorderen zijn de naden gelast en is het tasje voorzien van een waterdichte rits.

Door het relatief grote formaat ziet de SealPack er op het eerste oog wat log uit voor een zadeltasje, maar dat is natuurlijk iets wat je altijd zal hebben als je wat meer ruimte wil in je zadeltasje. Tegelijkertijd is het ontwerp wel erg strak, met het volledig zwarte uiterlijk en de minimale opdruk en amper zichtbare naden.

De rubberen bevestiging om de zadelpan gaat nergens heen

Bevestiging van het tasje is kinderspel. Het is even wat zoeken om de T-buckle tussen het zadel en de zadelrails te krijgen, maar als die eenmaal op zijn plaats zit, zit hij ook goed vast. Het bevestigen van het rubberen bandje om de zadelpen is al helemaal gemakkelijk, waarna het tasje stevig vast zit.

Het tasje is ook – zoals beloofd – behoorlijk waterdicht. Tijdens mijn testperiode maak ik geen ritten waar het eindeloos met bakken uit de lucht komt, maar een stevige regenbui of opspattend water van de weg kan het tasje meer dan prima hebben. Je spulletjes blijven er dus goed droog in.

Tegelijkertijd brengt die waterdichtheid ook een klein nadeel met zich mee; de waterdichte rits gaat net wat stugger open en dicht dan ‘reguliere’ ritsen. Een detail, dat je vrijwel altijd zal hebben bij waterdichte ritsen.

Frametasje
Als je nog wat extra spullen mee wil nemen, is de SealTank ideaal. Een tasje dat je op de bovenkant van je zadelbuis kan bevestigen. Deze is beschikbaar in twee maten: de SealTank M heeft een inhoud van 0,55 liter, terwijl de SealTank L een inhoud van 1,1 liter heeft. Ik probeerde de M-versie uit.

Het tasje is met een drietal klittenbandbevestigingen vast te maken aan je fiets, of je kan hem met boutjes aan je frame vastmaken als daarvoor bevestigingspunten op je bovenbuis zitten. Dat laatste is fijn, want dat voorkomt schuurplekken op de lak van het klittenband. Het klittenbandje rond de voorvorkpen kan wel wat onhandig zitten, omdat deze erg stug is.

Net als het zadeltasje is de Sealpack gemaakt van een gecoat nylon en voorzien van gelastte naden en een waterdichte rits. Iok hier zit het wel goed met de waterdichtheid dus.

De SealPack is simpel te bevestigen

Persoonlijk zou ik niet zo snel met een tasje bovenop mijn framebuis vertrekken om de simpele reden dat ik het esthetisch niet zo fraai vindt, maar de SealPack doet zijn werk meer dan prima. Het is namelijk wel een makkelijke manier om wat extra pakruimte te hebben, waar je ook nog eens makkelijk bij kan. Al fietsend een reepje of gelletje uit het tasje tevoorschijn halen is geen enkele moeite.

De BBB SealTank en SealPack zijn ideaal voor wie wat extra’s op zak wil hebben op de fiets. Of dat nou wat extra eten tijdens die lange rit is, of een tweede binnenbandje voor de gravelrit… De tasjes zijn ideaal om wat extra spullen mee te nemen. De waterdichte kwaliteiten en het makkelijke bevestigen van de SealTank en SealPack maken ze tevens erg gebruiksvriendelijk.

Geef een reactie