Review: de Cyclingflanders stoofvlees-gel
foto: WielerFlits
Ties Wijntjes
dinsdag 2 april 2024 om 17:43

Review: de Cyclingflanders stoofvlees-gel

Materiaalzone Het leek een ludieke 1-aprilgrap, maar niks is minder waar: Cycling in Flanders heeft een gel gelanceerd met stoofvlees-smaak. WielerFlits wist hand te leggen op een paar van de gels en probeerde de opvallende sportvoeding uit.

In een poging het fietsen in Vlaanderen extra in de spotlight te zetten, lanceerde Cycling in Flanders vorige week de stoofvlees-gel. “Ride the Flemish classics. Eat the Flemish classics”, luidde de treffende tagline. De gel moet wielrenners uitnodigen naar de Vlaamse Ardennen te komen en ook eens te genieten van de lokale culinaire hoogstandjes.

De gel heeft een inhoud van 40 gram, maar wat de exacte voedingswaarden zijn, wordt niet gespecificeerd op de verpakking. Niet geheel verrassend zijn de belangrijkste ingrediënten glucose-fructosesiroop, agavesiroop en water. In die ingrediënten zijn overigens opvallend weinig smaakmakers te vinden die iets met stoofvlees te maken hebben.

De ingrediënten van de stoofvleesgel – foto: WielerFlits

Qua viscositeit is de gel vrij gemiddeld; niet zo klonterig als de Maurten hydrogels, maar even stroperig zoals de meeste gels zijn. En de smaak? Die doet maar aan één ding denken: suiker. De gel lijkt behoorlijk op honing, al is hij iets romiger van smaak en doet het daardoor een beetje aan karamel denken.

Maar, heeft de smaak werkelijk wat weg van stoofvlees? Tja, met een heleboel inbeeldingsvermogen proef je wellicht wat kruidnagel of nootmuskaat en misschien zelfs een beetje sappig vlees. Maar in werkelijkheid is het gewoon een generieke energiegel die hooguit door enig placebo-effect doen denken aan stoofvlees. Los van de aan- of afwezigheid van van de stoofvlees-smaak is de gel overigens niet vies, wat mijns inziens al een behoorlijke prestatie is voor een energiegel.

Stoofvlees-smaak of niet; de marketingcampagne van Cycling in Flanders is behoorlijk geslaagd, want de gels zijn veelvuldig aan bod gekomen in de media. Tot en met 20 september kan je de gels bemachtigen, via dit formulier, waarna je ze op kan halen in het Centrum Ronde van Vlaanderen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.