Ridley lanceert ‘allroad’ Grifn
foto's: Ridley
donderdag 1 december 2022 om 10:00

Ridley lanceert ‘allroad’ Grifn

Ridley heeft vandaag een nieuwe fiets gelanceerd, de ‘allroad’ Grifn. De fiets is ontworpen om te kunnen functioneren als één fiets die alles kan en is dus inzetbaar als racefiets maar evengoed als gravelfiets.

Road plus, gravel light, de fiets die een einde aan de N+1 regel maakt; dat zijn enkele van de typeringen die Ridley gebruikt om de Grifn te beschrijven. Hard rijden, verder gaan, nieuwe wegen ontdekken; de fiets moet het allemaal kunnen. Bij het creëren van de Grifn heeft Ridley de snelheid van een racefiets gecombineerd met het comfort van een gravel bike, claimen ze.

De fiets biedt ruimte aan banden met een breedte tot 38 millimeter, bij gebruik van een enkel voorblad is er zelfs ruimte voor banden tot 40 millimeter breed. Door verschillende montagepunten is het mogelijk om spatborden, fietstassen, extra bidonhouders en dynamo aangedreven verlichting te gebruiken, wat de fiets ook geschikt maakt voor woon-werkverkeer of lange bikepackingtrips. De cockpit is voorzien van volledig geïntegreerde bekabeling en een Cirrus Pro Flared stuur

Volgens Ridley is de fiets reactief en wendbaar, maar biedt hij evengoed stabiliteit en controle voor fietsen op onverhard terrein. Het frame weegt (ongelakt in maat M) 990 gram, afgemonteerd met Shimano GRX Di2 weegt de fiets 8,5 kilo. Daarmee is het voor een racefiets zeker niet licht, maar ook niet heel zwaar voor een gravelbike.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.