Ridley lanceert Fenix Disc: prijsvriendelijke endurance-fiets

donderdag 23 februari 2023 om 10:00
Ridley lanceert Fenix Disc: prijsvriendelijke endurance-fiets

foto's: Ridley

Materiaalzone

Ridley heeft vandaag een nieuwe fiets gelanceerd: de Fenix Disc. Compleet nieuw is het frame niet, want het betreft een instapversie van de Fenix SLiC. Volgens Ridley brengen ze daarmee een high-performance endurance fiets naar een meer betaalbaar prijspunt.

Tijdens de ontwikkeling van de Fenix Disc besloot Ridley zich te richten op het laag houden van de verkoopprijs, met behoud van stijfheid en rijcomfort van de Fenix SLiC. Het nieuwe model maakt gebruik van een andere carbonvezel, waardoor het frame 120 gram zwaarder is dan zijn grote broer, maar tegelijkertijd veel van de kwaliteiten van het Fenix SLiC frame behoudt, claimt Ridley.

De Fenix Disc combineert optimale krachtoverbrenging met een comfortabel rijgevoel, zo stelt de Belgische fietsproducent. Een diamantvormige onderbuis, een grote trapas en liggende achtervorken moeten voor de stijfheid zorgen, terwijl de bovenzijde van het frame met een gebogen bovenbuis en ovale staande achtervorken juist de nodige comfort moeten bieden.

Naast het nieuwe frame, is de Fenix Disc ook uitgerust met andere onderdelen dan de Fenix SLiC, om de prijs te drukken. De fiets wordt geleverd met een mechanische Shimano 105 of Ultegra groepset, een semi-geïntegreerde cockpit en Shimano RS171 DB of Forza Norte wielen. De fiets is beschikbaar vanaf €2599,-.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.