Scicon lanceert nieuwe Aeroscope fietsbril
foto's: Scicon
maandag 22 mei 2023 om 09:02

Scicon lanceert nieuwe Aeroscope fietsbril

Materiaalzone Scicon heeft een nieuwe fietsbril op de markt gebracht: de Aeroscope. De bril werd al enige tijd gebruikt door coureurs van UAE Emirates, maar is nu ook voor de consument beschikbaar. De bril is voorzien van enkele functies waardoor de pasvorm op het hoofd van de gebruiker is te personaliseren.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zo is de bril voorzien van Scala-brillenpootjes, die in lengte zijn te verstellen. Hierdoor kan je volgens Scicon de ideale positie van de bril vinden in combinatie met de vorm van je hoofd en je helm. Met het zogenaamde Horizon Adapt mechanisme kan je dan weer de positie van de lens wijzigen, door het neusvleugeltje 5 millimeter te verhogen of te verlagen.

Middenop de lens – ter hoogte van de neusbrug – is een kleine opening in de lens geplaatst, om luchtstromen te bevorderen en zo te voorkomen dat de bril beslaat. De lens van de bril is los te halen en zodoende te verwisselen met een andere lens. De SCN-PP UV400-lenzen blokkeren UVA- en UVB-straling en is voorzien van een hydrofobe en oleofobe coating om water, olie en vuil af te stoten.

Onder andere Tadej Pogacar testte de bril al enkele maanden in koers. Hij maakte onder andere gebruik van de nieuwe Aeroscope tijdens de door hem gewonnen Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race. De Scicon Aeroscope is beschikbaar voor €220,-.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.