Scott introduceert nieuwe 2022-modellen van Addict RC en Foil

woensdag 3 november 2021 om 12:00
Scott introduceert nieuwe 2022-modellen van Addict RC en Foil

De Addict RC - foto: George Marshall/Scott

Scott heeft haar twee paradepaardjes een upgrade gegeven. De nieuwe Addict RC is volgens Scott zelf volledig geïntegreerd, extreem lichtgewicht, stijver en aerodynamischer dan ooit tevoren. De nieuwe Foil kent wat minder aanpassingen, al is de cockpit wel volledig nieuw (vanwege de kabelintegratie-techniek die gebruikt is bij de Addict RC). Ook is de luchtweerstand verbeterd.

Scott Addict RC 
Volgens het fietsenmerk is de Addict RC de nieuwe standaard onder de racefietsen. De fiets – die het beste tot zijn recht komt in de bergen – is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van Scott’s WorldTour-ploeg Team DSM, maar ook voor ambitieuze recreanten. De nieuwe Addict RC is door een holle bouwconstructie extreem licht en heeft volgens Scott de best presterende carbonstructuur die op dit moment voor handen is. Op de klimfiets is ook nauwelijks een likje verf aangebracht om het gewicht laag te houden. De sprintfiets van dit nieuwe model is volgens Scott dan weer 14,5% stijver dan de vorige Addict RC

Wat ook nieuw en ongezien is, is de volledig geïntegreerde bekabeling. Dat geldt volgens het Zwitserse bedrijf voor zowel mechanisch als elektrisch schakelen dankzij het gepatenteerde Eccentric bicycle fork shaft-design. Scott is trots op dit feit, omdat ze zichzelf ten doel hadden gesteld om dit in deze fiets te bewerkstelligen. Aan de buitenkant is nu geen enkele kabel meer zichtbaar. Dat maakt de fiets ook meer aero. Dat is overigens dankzij het eveneens gepatenteerde airfoil-design ook toegepast in de hoofdbuizen, waardoor de luchtstromen zijn geoptimaliseerd. Ook de zitsteunen zijn lager gezet om weerstand te verminderen.

Scott Foil
Never change a winning team. Dat moet de gedachte zijn geweest van Scott bij het nieuwe Foil-model. Dit type onderscheidt zich al jaren door het airfoil-design waarbij nu de vorm van de voorvork – waar nu ook ruimte is voor een breedte van 30 millimeter banden – ook restylet is. Dat was nodig, omdat ook in de Foil de kabels nu volledig zijn geïntegreerd. Daar wint het nieuwe model eveneens een stukje op luchtweerstand en waren er geen kwaliteitscompromissen nodig voor het remmen, schakelen en de stijfheid.  Verder zijn er nog een aantal onderdelen geoptimaliseerd (trapas, zitpositie, hoofdbuis, zadelbuis en drop-outs).

De Scott Foil was tot oktober 2021 goed voor 182 zeges in de WorldTour, waaronder 33 etappes in de grote rondes, vier monumenten en één wereldtitel. De Scott Foil RC30 komt op de markt voor een prijs van €3.999,00, terwijl het vlaggenschip Scott Foil RC Pro een prijskaartje heeft van €8.999,00. Voor de Addict RC liggen de prijzen een stuk hoger. De minst dure variant daarvan (Scott Addict RC40) kost €3799,00. Voor de Addict RC Ultimate betaal je de hoofdprijs. Het Zwitserse fietsenmerk heeft op hun beste fiets een prijssticker geplakt van €12.999,00. Wellicht een leuk idee voor Pakjesavond of onder de kerstboom.

Een actiefoto van de Foil – foto: George Marshall/Scott

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.