Scott lanceert nieuwe Foil RC
woensdag 29 juni 2022 om 23:56

Scott lanceert nieuwe Foil RC

Scott heeft vandaag een update van de aerodynamische Foil gepresenteerd: de Foil RC. Met een flink vernieuwd ontwerp van het frame biedt de Foil RC volgens Scott verbeterde aerodynamische prestatie, lager gewicht

Met de voorgaande Foil als startpunt, heeft het ontwerpteam van Scott een nieuwe fiets ontworpen met de focus op snelheid. Daarin is niet alleen gekeken naar de prestatie van het frame, maar vooral naar de combinatie van frame én rijder. Zo bleek bijvoorbeeld het nieuwe design van een dunnere zadelpen minder aerodynamisch als alleen de luchtstromen rond het frame werd gemeten, terwijl het met een rijder op de fiets juist een aerodynamisch voordeel oplevert.

Die zadelpen is sowieso een bijzonder onderdeel. De Duncan SL Aero CFT biedt op ruwe ondergrond zoals kasseien of gravel meer comfort, maar zorgt er ook voor dat je niet alle kanten op stuitert. Dat komt doordat het carbon wat het gewicht van de rijder draagt uit twee delen bestaat en daardoor op ruige ondergrond kan buigen, waardoor je strak in het zadel kan blijven zitten. Daarnaast kan je nog een speciaal USB-oplaadbaar achterlicht aanschaffen, die je direct in de zadelpen kan schuiven.

De bijzondere zadelpen, waar je ook nog een achterlicht in kan verbergen

Andere opvallende wijzigingen zijn de hogere kroon van de voorvork en de lager geplaatste staande voorvork. Dat laatste zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook verlaagde luchtweerstand. Dat komt mede doordat de passerende lucht richting de spaken geduwd wordt en doordat de remklauwen ‘verstopt’ kunnen worden. In de uiteindelijke keuze uit 300 geteste framevarianten is ook rekening gehouden met gewicht: het frame weegt 915 gram.

De Foil RC wordt geleverd met Syncros onderdelen, waardoor kabels van rem- en schakelsystemen geheel geïntegreerd kunnen worden. Het frame biedt ruimte aan banden tot 30mm breed.

Alle kabels kunnen geïntegreerd worden in het aerodynamische stuur

Binnenkort verschijnt op WielerFlits een uitgebreide review van de nieuwe Scott Foil RC.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.