Shimano presenteert nieuwe lichtgewicht brillen: lichtste slechts 25 gram
foto's: Shimano
woensdag 31 januari 2024 om 17:00

Shimano presenteert nieuwe lichtgewicht brillen: lichtste slechts 25 gram

Materiaalzone Shimano heeft een drietal nieuwe fietsbrillen gelanceerd die alledrie niet alleen ontwikkeld zijn om je ogen te beschermen, maar ook nog eens met laag gewicht in gedachten. De lichtste van het stel weegt slechts 25,3 gram.

De Technium, Technium L en Twinspark; dat zijn de drie nieuwe fietsbrillen die Shimano heeft gepresenteerd, die stuk voor stuk minder dan 30 gram wegen. Alledrie de brillen zijn voorzien van Ridescape lenzen; een serie lenzen is die zijn ontwikkeld voor verschillende omstandigheden, die precies genoeg licht uit moeten filteren zonder details wazig te maken.

De Technium-fietsbril betreft een frame wat rond de gehele lens loopt, terwijl de Technium L en de Twinspark zogenaamde ‘halve’ frames zijn. De Technium en Technium L (beide €99,95,-) zijn voorzien van een verwisselbare lens, terwijl de Twinspark (€54,95,-) slechts met één standaard lens wordt geleverd. De Technium-bril weegt 27,4 gram, de Technium L weegt 26 gram en de Twinspark weegt slechts 25,3 gram.

De drie modellen, van boven naar beneden: de Technium, de Technium L en de Twinspark

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.