SRAM vernieuwt Apex groepset, nu ook elektronisch geschakeld
foto's: SRAM
donderdag 15 juni 2023 om 16:00

SRAM vernieuwt Apex groepset, nu ook elektronisch geschakeld

Materiaalzone SRAM heeft een nieuwe versie van de Apex groepset gelanceerd. De nieuwe uitgave van de op gravel georiënteerde groepset is voorzien van twaalf versnellingen en nu ook in een versie met elektronisch schakelen beschikbaar.

In navolging van Force AXS, heeft SRAM nu ook Apex opnieuw gelanceerd. De groepset die wordt aangeboden met een enkel voorblad, gaat van 11 naar 12 versnellingen en is nu beschikbaar in zowel een elektronisch als mechanisch geschakelde versie.

Alhoewel dat de voornaamste noviteiten zijn, is de instapgroepset van SRAM op meer vlakken van een update voorzien. Zo is de ergonomie van de remgreep gewijzigd om een breed bereik aan verschillende formaten van handen te accomoderen. Met zogenaamde Reach Adjust kan de positie van de remgreep nog gepersonaliseerd worden.

De vernieuwde rem- en schakelgreep

De nieuwe Apex AXS achterderailleur biedt ruimte tot 44-tands kransjes, waardoor de groepset een breed versnellingsbereik aankan. De derailleur is tevens voorzien van een veer-clutch om het klappen van de ketting op onverhard terrein te verminderen. Wie een nog breder cassettebereik wil, kan ook gebruik maken van de X1 Eagle AXS achterderailleur die tot 52-tands versnellingen aankan.

De groepset is (tegen meerprijs) leverbaar met een in de spindle (as) van de crank geplaatste vermogensmeter. De groepset wordt ook geleverd in een uitgave die geschikt is voor een plat stuur, met specifieke remgrepen en versnellingsknoppen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.