Tour de Tietema-Unibet presenteert opvallende fiets voor nieuwe seizoen
foto: TDT-Unibet Cycling Team
woensdag 4 januari 2023 om 17:41

Tour de Tietema-Unibet presenteert opvallende fiets voor nieuwe seizoen

Materiaalzone TDT-Unibet Cycling Team, de continentale wielerploeg van de mannen achter het YouTube-kanaal Tour de Tietema, heeft de fiets voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De ploeg gaat koersen op de Systemsix Hi-MOD van Cannondale met een opvallende kleurstelling.

Het was al even bekend dat de ploeg-Tietema op fietsen van Cannondale zou rijden in het nieuwe seizoen, nu zijn de fietsen ook officieel gepresenteerd. Het frame waarvoor is gekozen betreft de aerodynamische Systemsix. De ploeg zal sowieso goed zichtbaar zijn, want de fietsen zijn voorzien van een kleurrijke gele laklaag met roze en blauwe tinten.

De fietsen zijn afgemonteerd met de elektronische Ultegra Di2 12-speed groepsets van Shimano, terwijl het Nederlandse Scope Cycling de ploeg voorziet van hun 57 millimeter diepe R5 wielen. Net als het frame zijn de wielen uitgerust met gele, roze en blauwe logo’s.

Onderdelenbedrijf PRO, wat bij Shimano hoort, levert cockpits (PRO Vibe Carbon) en zadels (PRO Stealth). De banden zijn dan weer afkomstig van het Italiaanse Pirelli: de fiets is voorzien van 28 millimeter brede tubeless Pirelli P-Zero banden. Tot slot is er gekozen voor de Edge 830 fietscomputer en Rally RS200 pedalen met vermogensmeting van Garmin en Tacx Deva bidonhouders.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.