TDT-Unibet verkoopt deel ploegfietsen: “Voor de liefhebbers”
donderdag 16 mei 2024 om 16:38

TDT-Unibet verkoopt deel ploegfietsen: “Voor de liefhebbers”

Materiaalzone Tour de Tietema-Unibet gaat een aantal fietsen uit hun wagenpark van dit en vorig jaar verkopen, dat deelt Bas Tietema op Instagram. Het betreft een tiental modellen van Cannondale’s aerodynamische SystemSix, die de ploeg niet meer gebruikt.

De ploeg verkoopt acht fietsen van het seizoen 2023 (afgemonteerd met Ultegra Di2), evenals twee van het huidige seizoen (afgemonteerd met Dura-Ace Di2), in de maten 54, 56 en 60. In gesprek met WielerFlits laat de ploeg weten dit via de sociale media van Tietema te delen, omdat ze zo “de kleurrijke collector’s items beschikbaar stellen voor liefhebbers uit onze community.”

Omdat de fietsen met €6050,- (voor het model van vorig jaar) en €6500,- (het ontwerp van dit jaar) niet goedkoop zijn, wilden ze de fietsen niet zomaar op de website zetten, maar op zoek gaan naar mensen die ze er blij mee kunnen maken. Zo hopen ze enkele van hun meesterknechten (de meest fanatieke fans van de ploeg) te kunnen verblijden met de unieke fietsen. “Bas wordt al overladen met berichten, dus er is blijkbaar veel animo voor”, laat de ploeg weten.

De opbrengst van de fietsen, die dus op ruim 60.000 euro uitkomt, is niet voor een specifiek doel maar vloeit terug in het ploegbudget.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.