Terugroepactie van Shimano voor PRO Vibe-stuurpen

donderdag 30 maart 2023 om 16:04
Terugroepactie van Shimano voor PRO Vibe-stuurpen

foto: Shimano

Materiaalzone

Shimano waarschuwt haar klanten voor een probleem met de PRO Vibe-stuurpen (Alloy). Er is geconstateerd dat onder specifieke omstandigheden bepaalde series scheuren kunnen gaan vertonen en daarom komt Shimano met een terugroepactie. Het gaat om stuurpennen die sinds mei 2020 zijn verkocht.

Shimano is eigenaar van het merk PRO. Door de constatering van de scheuren die kunnen ontstaan in bepaalde series, vraagt het bedrijf de gebruikers onmiddellijk te stoppen met het rijden met deze stuurpen.

“De producten waarop deze terugroepactie betrekking heeft, zijn herkenbaar aan het opvallende zilverkleurige ‘V’-logo op de voorkant van de stuurpen en de naar voren gerichte bevestigingsbouten”, aldus Shimano.

“Corrosie kan leiden tot scheurvorming in het klemgedeelte van de stuurpen rond de stuurbuis. Als de gebruiker de scheur niet tijdig ontdekt, kan de scheur steeds groter worden totdat de stuurpen volledig afbreekt. Als dit gebeurt tijdens het fietsen, kan de gebruiker de controle over de fiets verliezen waardoor bij een eventuele valpartij letsel kan ontstaan.”

Shimano laat weten dat een defecte stuurpen niet meer gebruikt moet worden. Een klant kan daarop contact opnemen met de dealer waar de stuurpen gekocht is om deze terug te brengen. De stuurpen zal vervangen worden of het product vergoeden.

Stappenplan: Wat te doen als je een PRO Vibe-stuurpen hebt?

Stap 1: Is de stuurpen gekocht in of na mei 2020?

Nee: de stuurpen is niet defect en u kunt hem blijven gebruiken.
Ja: ga verder met stap 2.

Stap 2: Heeft de stuurpen een AL7075-markering aan de onderzijde?

Nee: de stuurpen is defect, neem contact op met uw dealer voor vervanging of terugbetaling.
Ja: ga verder met stap 3a.

Stap 3a: Verwijder het stuur en ga verdere met stap 3b

Stap 3b: Heeft de stuurpen een van de volgende codes op de linkerkant van de stuurpen staan (FF, FI, FC, FG, FA, EF, EK, EE, ED, EH)?

Nee: de stuurpen is niet defect en u kunt hem blijven gebruiken.
Ja: de stuurpen is defect, neem contact op met uw dealer voor vervanging of terugbetaling.


Een overzicht van de defecte producten van Shimano PRO:

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.