Trek presenteert twee nieuwe helmen
foto's: Trek
donderdag 6 april 2023 om 16:00

Trek presenteert twee nieuwe helmen

Materiaalzone Trek heeft vandaag een tweetal compleet nieuwe helmen gelanceerd: de aerodynamische Ballista en de lichtgewicht Velocis. Beide helmen zijn voorzien van het MIPS-veiligheidssysteem.

De helmen zijn geen nieuwe uitgave van huidige Bontrager-helmen, maar nieuw ontwikkelde helmen. De Ballista is, zo claimt Trek, de snelste helm in hun assortiment. Ten opzichte van de Velocis zou de helm 10,1 watt sneller zijn of maar liefst een volle fietslengte in een eindsprint. De Ballista weegt 275 gram en is beschikbaar in de kleuren zwart, wit en wit-blauw voor €299,99,-.

De Velocis is volgens Trek een meer veelzijdige racehelm, die door een verbeterd ventilatiesysteem 38% meer verkoeling biedt. Met een gewicht van 260 gram is de helm ook enigszins lichter dan zijn aerodynamische broertje. De Velocis is beschikbaar in de kleuren zwart, wit, donkerblauw, rood en wit-blauw voor €299,99,-.

Beide helmen dragen niet meer de naam van Bontrager, maar die van Trek. Onderdelenbedrijf Bontrager behoort tot Trek, maar een groot deel van de producten die ze produceren gaan in de toekomst niet meer onder de noemer Bontrager maar onder naam van Trek geproduceerd worden. Te beginnen met deze helmen dus.

Geef een reactie