Trek presenteert vernieuwde Madone SLR

donderdag 30 juni 2022 om 17:00
Trek presenteert vernieuwde Madone SLR

foto: Trek

Trek heeft het langverwachte nieuwe model van de Madone SLR gepresenteerd. Het nieuwe model is nog aerodynamischer en lichter dan voorgaande uitgaves, mede door de introductie IsoFlow-technologie.

De nieuwe Madone is voorzien van nieuwe framevormen, een volledig nieuw ontworpen stuur- en stuurpencombinatie en verbeterde – meer aerodynamische – rijhouding. Daarnaast introduceert Trek IsoFlow: nieuwe technologie waardoor de zitbuis enigszins doorbuigt bij hobbels in het wegdek voor soepeler rijgedrag, verbeterde aerodynamica en lichter gewicht.

De IsoFlow-technologie in de zitbuis – foto: Trek

Het frame van zevende generatie van de Madone is maar liefst 300 gram lichter dan zijn voorganger. Naast de eerdergenoemde IsoFlow-technologie komt dit mede door een nieuwe lichtgewicht ontwerp en het gebruik van Trek 800 OCLV Carbon.

Trek claimt dat de vernieuwde versie van de Madone ruim 60 seconden sneller is per uur, aan een snelheid van 45 kilometer per uur. De renners en rensters van Trek-Segafredo zullen tijdens de Tour de France gebruik maken van de nieuwe Madone.

Mads Pedersen in actie op vernieuwde Trek Madone SLR – foto: Trek

De Trek Madone SLR is per direct beschikbaar via het wereldwijde dealernetwerk van Trek, vanaf €7,699,-. Binnenkort lees je op WielerFlits een uitgebreide review van de vernieuwde Madone.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.