TrueKinetix lanceert tweede generatie TrueTrainer’s
foto's: TrueKinetix
dinsdag 19 september 2023 om 14:29

TrueKinetix lanceert tweede generatie TrueTrainer’s

Materiaalzone TrueKinetix heeft de TrueTrainer 4 en 6 van een update voorzien. De twee direct drive indoortrainers van het Nederlandse bedrijf zijn voorzien van nieuwe functionaliteiten en een nog realistischer fietsgevoel.

Beide indoor trainers zijn voorzien van vernieuwde TrueForce technologie, wat een krachtiger, stiller én natuurlijkere rijervaring moet opleveren. Dit is een speciale techniek om weerstand te genereren, die is ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft en TU Eindhoven. Deze techniek maakt gebruik van motor- en robottechnologie, in plaats van het overwegend gebruikte vliegwiel. Dit leidt volgens TrueKinetix tot een realistischer fietsgevoel en het beter trainen van spiergroepen die ook tijdens buiten fietsen worden gebruikt.

Naast de TrueForce technologie, zijn de trainers voorzien van een ingebouwde wiegbeweging, wat zadelpijn zou verminderen, de core-spieren activeert en bijdraagt aan het gevoel van buiten fietsen. Virtual Gears zorgen er daarnaast bij de TrueTrainer 6.2 voor dat je maar liefst 400 verschillende versnellingscombinaties kan gebruiken, zonder van cassette te veranderen.

De TrueTrainer 6.2 is het topmodel direct drive trainer van TrueKinetix, met een maximaal vermogen van 2.600 watt en maximale weerstand van een hellingsgraad van 26%. De TrueTrainer 6.2 zou tot op 0,5% accuraat zijn. De TrueTrainer 4.2 heeft een maximaal vermogen van 2.000 watt en maximale weerstand van een hellingsgraad van 20%, met een geclaimde accuraatheid van 1%.

De TrueTrainer 6.2 is beschikbaar voor €1.299,-, terwijl de TrueTrainer 4.2 €1.049,- kost.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.