VDO voegt vijf fietscomputers nieuwe toe aan assortiment

vrijdag 30 september 2022 om 09:35
VDO voegt vijf fietscomputers nieuwe toe aan assortiment

VDO Cyclecomputing heeft vijf nieuwe fietscomputers aan hun assortiment toegevoegd. De R-serie bestaat uit drie fietscomputers zonder GPS en twee fietscomputers met GPS-functionaliteiten.

De VDO R1 en R2 zijn de instapmodellen van de serie en zijn zowel met bedrading als draadloos beschikbaar. De R1 en R2 zijn georiënteerd op de alledaagse fietsers, zo stelt VDO. De R1 kan een vijftal statistieken weergeven, waar de R2 er nog eens vijf extra heeft. De R3 is nog een stuk uitgebreider, vooral door de toevoeging van barometrische hoogtemeting. Hierdoor kan de fietscomputer ook data zoals de actuele hoogte, het stijgingspercentage en totale hoogteverschil aangeven.

De R4 en R5 zijn met een groter display en GPS-functionaliteit vooral voor de sportievere fietser. Alhoewel je cadans-, snelheids- en hartslagsensoren kan verbinden met het apparaat, is dit geen vereiste; snelheid worden gemeten aan de hand van GPS-data. De R4 en R5 kan tevens verbonden worden met verschillende E-bikesystemen, om bijvoorbeeld zicht te houden op accustatus.

De R5 heeft een batterijduur tot 25 uur. Om routes in te laden zijn de R4 en R5 te verbinden met een smartphone. Vanuit de Sigma Ride-app kunnen routes naar de fietsnavigatie gestuurd worden. Van hieruit kunnen ritgegevens ook doorgestuurd worden naar andere apps zoals Strava of TrainingPeaks.

De fietscomputers uit de VDO R-serie zijn beschikbaar vanaf €19,99,-. De meest uitgebreide R5 kost €99,95,-.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.