Visma | Lease a Bike in blauw tenue tijdens Tour de France
foto: Visma | Lease a Bike
donderdag 20 juni 2024 om 12:47

Visma | Lease a Bike in blauw tenue tijdens Tour de France

Materiaalzone Visma | Lease a Bike rijdt net zoals voorgaande jaren de Tour de France in een speciaal tenue. Dit jaar is dat een blauw shirt, met verwijzingen naar startplaats Florence en de renaissance.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Omdat Visma | Lease a Bike met een geel tenue koerst, moeten ze de Tour de France ieder jaar starten met een andere outfit; hun reguliere shirt lijkt te veel op de gele trui. Dit jaar is het thema van dat tenue de Renaissance. Daarmee verwijst de ploeg naar Florence, waar dit jaar de Grand Départ van de Tour plaatsvindt. Die stad geldt als de geboorteplaats van de Renaissance.

Op de ploegwebsite valt te lezen dat het shirt “grenzeloos denken” symboliseert. “Na twee opeenvolgende Tourzeges, gekarakteriseerd door grenzeloze innovatie en ontwikkeling, brengt de Tour de France ons dit jaar van Florence naar Nice. Deze reis, in navolging van de geest van de Renaissance, weerspiegelt onze missie om grenzen te verleggen en iedere dag te verbeteren.”

“Van de plaats waar het zaadje van de Renaissance is geplant, tot het land waar deze tot bloei is gekomen zoals nooit tevoren. Een tijd van revolutionaire ideeën en een onverzadigbare dorst voor kennis en verbetering, gemarkeerd door de geest van het grenzeloze denken.”

Voor het exacte ontwerp van het shirt heeft de ploeg zich laten inspireren door enkele historische gebouwen uit Florence, zoals de welbekende kathedraal. Dat heeft geleid tot een donkerblauw ontwerp wat iets weg heeft van een fresco, met gele details. Tevens prijkt er op de rechterborst een nieuwe sponsor: Bygma. Dat is een Deense keten van bouwwinkels.

Naast de kleding krijgen ook de helm en fiets een nieuwe look. De helm is wit met blauwe accenten, terwijl de fiets blauw is met daarop gele Cervélo-logo’s.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.