Wahoo lanceert tweetal nieuwe indoortrainers
foto's: Wahoo
dinsdag 12 september 2023 om 14:00

Wahoo lanceert tweetal nieuwe indoortrainers

Materiaalzone Wahoo heeft vandaag maar liefst twee nieuwe indoortrainers gepresenteerd: de KICKR MOVE, die een zo realistisch mogelijk rijgevoel moet simuleren, en de KICKR BIKE SHIFT die wordt gepresenteerd als het goedkopere zusje van de KICKR BIKE.

De KICKR MOVE is uitgerust met ingebouwde beweging op twee assen, waardoor de trainer vrij kan bewegen tijdens het fietsen. Dit moet een comfortabeler en meer realistisch rijgevoel opleveren. De fiets kan ongeveer 20 centimeter naar voren en achter bewegen, wat volgens Wahoo vooral comfort oplevert bij het staan op de pedalen en het trekken van een sprint.

De Wahoo KICKR MOVE

De trainer is voorzien van Wahoo’s welbekende vliegwiel om de weerstand zo realistisch mogelijk te laten lijken, tot een maximum van 2.200 watt. Ook is de trainer compatibel met de KICKR CLIMB, al is hier dan een adapter voor nodig zodat de CLIMB mee kan bewegen met de trainer op twee assen.

De tweede trainer die Wahoo lanceert, is de KICKR BIKE SHIFT, het zusje van de huidige KICKR BIKE met een significant lagere prijs. Op veel vlakken zijn de twee indoor bikes gelijk aan elkaar, al ontbreekt bij de BIKE SHIFT de geïntegreegde klim/kantelfunctie en het versnellingsdisplay. De fiets kan net als andere trainers een weerstand van 2.200 watt aan. Met een prijs van €2.999,- is de BIKE SHIFT bijna €1.000,- goedkoper dan de ‘reguliere’ BIKE.

De Wahoo KICKR BIKE SHIFT

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.