Wilier lanceert goedkopere uitgave van aerodynamische Filante
foto's: Wilier
donderdag 14 september 2023 om 17:00

Wilier lanceert goedkopere uitgave van aerodynamische Filante

Materiaalzone Wilier heeft vandaag een nieuw model van hun aerodynamische Filante SLR racefiets gepresenteerd: de Filante SL. Het betreft een fiets die aan de oppervlakte gelijk is aan de Filante SLR maar door andere productietechnieken en afmontage significant goedkoper is.

Qua vorm en geometrie is de Filante SL gelijk aan de Filante SLR, maar er zijn de nodige verschillen tussen de twee fietsen, waardoor de prijs van de Filante SL een stuk lager ligt. Zo is de opbouw van het frame van goedkopere broertje van de Filante SLR voorzien van een andere structuur, door het gebruik van ander carbon en een andere plaatsing van de lagen. Dit heeft volgens Wilier geleid tot een meer comfortabel frame. Tegelijkertijd is het frame hierdoor ook 150 gram zwaarder geworden.

Doordat de vorm van het frame gelijk is gebleven, blijven de aerodynamische kwaliteiten van het frame ook identiek. Hierdoor is de fiets ook voorzien van volledige kabelintegratie. De Wilier Filante SL is beschikbaar met een achttal verschillende afmontages, vanaf €5.100,-.

Geef een reactie