Wilier lanceert nieuwe tijdritfiets van 27.400 (!) euro
foto: Wilier
maandag 10 juni 2024 om 15:25

Wilier lanceert nieuwe tijdritfiets van 27.400 (!) euro

Materiaalzone Groupama-FDJ beschikt voor de Tour de France over een nieuwe bolide voor de tijdritten. Sponsor Wilier heeft namelijk een nieuwe tijdritfiets gepresenteerd, die ze samen met Stefan Küng ontwikkelde: de Supersonica SLR.

De nieuwe fiets zou maar liefst 16% meer aerodynamisch zijn dan de vorige tijdritfiets van Wilier (de Turbine SLR). Dat komt niet enkel door een nieuw frame, maar ook omdat het Italiaanse merk de fiets met custom tijdritsturen aan gaat bieden. Dat is ook terug te zien in de prijs, want de frameset is voor €9.000,- beschikbaar, terwijl de afgemonteerde variant met een custom stuur maar liefst €27.400,- kost.

foto: Wilier

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe fiets trok Wilier op met Stefan Küng, die logischerwijs in zijn nopjes is met de nieuwe Supersonica SLR. “Ik ben heel erg blij met en ook onder de indruk van het werk wat Wilier. Toen onze ploeg en Wilier de sponsorovereenkomst tekenden, focustte ze gelijk 100% op het Supersonica project. In negen maanden een fiets ontwikkelen is uitdagend, maar de beste tijdritfiets ontwikkelen in negen maanden is nog lastiger.”

“De fiets is ontwikkeld voor snelheid, dat voel je zodra je erop stapt. Na het proberen van het eerste prototype vroeg in 2024, hebben we wat wijzigingen aangebracht. Het tweede prototype kwam kort daarna en daarin waren mijn verbeterpunten perfect verwerkt. Ik kan niet wachten om er op te koersen en bovenal om erop te winnen”, stelt Küng.

Dat er intensief met de Zwitser is samengewerkt blijkt ook uit de beschikbaarheid van de fiets: voorlopig is enkel de maat L/XL leverbaar. Precies, de maat van Küng. Vanaf komend voorjaar zullen de maten XS/S en M beschikbaar zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.