Zien: Dit is de nieuwe Canyon Aeroad van Mathieu van der Poel
foto's: M-Level Custom Paint Factory
vrijdag 31 maart 2023 om 16:09

Zien: Dit is de nieuwe Canyon Aeroad van Mathieu van der Poel

Materiaalzone Sinds enige tijd traint en koerst op een nieuwe Canyon Aeroad. De kopman van Alpecin-Deceuninck is de enige coureur die op het betreffende prototype rijdt. Nu zijn er ook detailfoto’s beschikbaar van het nieuwe frame.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Eerder berichtten we al over een prototype Canyon Aeroad waar MVDP op aan het trainen was, evenals het feit dat de Nederlandse coureur er tijdens Milaan-San Remo op reed. Nu zijn er ook detailbeelden verschenen van de nieuwe fiets, afkomstig van M-Level; een gespecialiseerde Belgische verfservice die het frame geverfd hebben. Canyon heeft aan WielerFlits bevestigd dat dit de fiets van Van der Poel betreft.

Wat opvalt is dat er eigenlijk maar één visueel verschil met het huidige model van de Aeroad lijkt te zijn: er is sprake van een driehoeksvormige samenkomst van de bovenbuis en de zadelpen. Dat is gedaan om ruimte te maken voor de zadelpenklem, die in het nieuwe frame op de bovenbuis zit, waar deze bij het hodige model aan de achterzijde van de zadelbuis zit.

Mogelijk zijn er nog andere wijzigingen gedaan aan het frame die niet zichtbaar zijn, zoals een andere carbon layup of het gebruik van een ander type carbon.

Het frame – in de karakteristieke rode kleur waar Van der Poel al langer op koerst – is aan de bovenkant van de balhoofdbuis voorzien van MVDP’s eigen logo. Verder kent het frame een nagenoeg gelijke kleurstelling als de huidige Aeroad van Van der Poel, met enkele details en het logo van sponsor Shimano op de staande achtervork.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.