Zwift lanceert complete indoorfiets: Zwift Ride
donderdag 13 juni 2024 om 11:13

Zwift lanceert complete indoorfiets: Zwift Ride

Materiaalzone Zwift heeft een nieuwe indoorfiets gelanceerd. Het betreft een modulaire constructie, die onder meer gebruik maakt van een Wahoo Kickr Core en een apart metalen frame.

In 2022 lanceerde Zwift in de vorm van de Zwift Hub hun eerste eigen indoortrainer. Ongeveer een jaar later werd dat product alweer uit roulatie gehaald en vervangen door de Wahoo KICKR CORE Zwift One. Nu voegt de indoor trainingsapplicatie daar dus een stationaire fiets aan toe.

De Zwift Ride, zoals het apparaat heet, bestaat uit een metalen frame wat op een Wahoo KICKR CORE geplaatst kan worden. Daarnaast maakt het gebruik van eigen schakelhendels van Zwift, de zogenaamde Zwift Play Controller, en de Zwift Cog: een single-speed naaf, die je fiets van virtuele versnellingen voorziet.

Dat geheel gaat €1.299,99,- kosten. Mogelijk wordt het frame ook los verkrijgbaar, zodat je hem kan gebruiken met je eigen indoortrainer en daar dus geen fiets meer op hoeft te monteren. Doordat de fiets significant goedkoper is dan veel complete indoorfietsen, verwacht Zwift dat het indoor fietsen hiermee ook toegankelijker wordt voor een breder publiek.

foto: Zwift

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.