Zwift ziet een van de CEO’s ontslag nemen, nieuwe reorganisatie aangekondigd
foto: Zwift
woensdag 7 februari 2024 om 16:53

Zwift ziet een van de CEO’s ontslag nemen, nieuwe reorganisatie aangekondigd

Materiaalzone Zwift heeft dinsdag afscheid genomen van co-CEO Kurt Beidler. Zijn vertrek valt samen met een nieuwe inkrimping van het personeelsbestand. Het is niet de eerste reorganisatie binnen Zwift de afgelopen jaren.

Na een drastische reorganisatie in 2022 en een forse inkrimping van 15 procent aan personeel in 2023, volgt nu dus een derde reductie van het personeelsbestand van Zwift. Hoe fors deze inkrimping gaat zijn, is nog onduidelijk. Wel zullen de veranderingen volgens de Amerikaanse organisatie plaatsvinden binnen alle geledingen van het bedrijf, staat in een persbericht. Zwift spreekt over een moeilijk besluit en betreurt dat zij ‘uit elkaar gaat’ met zeer gepassioneerde en getalenteerde medewerkers.

Gevolgen voor de top
De reorganisatie raakt ook de top van het Amerikaanse bedrijf. Zo staat in de aankondiging dat ook co-CEO Kurt Beidler, slechts een jaar werkzaam in deze functie als bestuursvoorzitter, ontslag neemt en Zwift verlaat. Oprichter Eric Min blijft als enige CEO aanwezig binnen Zwift.

Zwift besluit het bericht met een positieve noot. De organisatie zou gezond zijn, maar moet de nadruk leggen op duurzame en secure groei. De huidige groeicurve kan recente investeringen namelijk niet rechtvaardigen, volgens het online platform voor fietsers. Volgens Zwift groeit de ‘community’ nog steeds en ligt de volle focus bij het leveren van goede producten voor de achterban.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.