10 Belgen van start in Tour du Haut Var
foto: Cor Vos
vrijdag 21 februari 2020 om 06:00

10 Belgen van start in Tour du Haut Var

In Zuid-Frankrijk gaat de Tour du Haut Var van start. WielerFlits.be houdt u vanaf dit seizoen ook op de hoogte van het aantal landgenoten dat in rittenkoersen van start gaat. In deze Franse klimdriedaagse zijn dat er tien, verdeeld over vier teams.

De Tour du Haute Var, voluit de Tour Cycliste International du Var et des Alpes Maritimes, is een echte klimmerskoers. Grootste namen aan de start zijn de in bloedvorm verkerende Nairo Quintana, Frankrijks hoop in bange dagen Thibaut Pinot en de Australiër Richie Porte, die net als Quintana reeds een etappekoers op zijn naam heeft geschreven (in de vorm van de Tour Down Under).

De Belgen zullen deze ronde vooral in dienst van hun kopmannen rijden. Serge Pauwels heeft wellicht wél een vrije rol bij CCC, maar van renners als Dimitri Claeys, Tom Dernies of Sean de Bie hoeven geen wonderen verwacht te worden. Voor Sep Vanmarcke is het na de Tour de la Provence alweer zijn tweede etappekoers van het jaar. Hij mikt echter op hoogvorm tijdens de klassiekers.

flag-fr Cofidis
flag-be Piet Allegaert
flag-be Dimitri Claeys

flag-us EF Pro Cycling
flag-be Sep Vanmarcke

flag-pl CCC
flag-be Serge Pauwels

flag-be Bingoal-Wallonie Bruxelles
flag-be Sean de Bie
flag-be Laurens Huys
flag-be Arjen Livyns
flag-be Kenny Molly

flag-fr Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole
flag-be Tom Dernies
flag-be Maximilien Picoux

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.